H1

Wij maken jou online marktleider

Bagoes

www.

Op Bagoes.nl vind je veel verschillende merken van grote maten dameskleding. Je kunt er ook terecht voor laarzen met een brede schacht. Naast een webshop heeft Bagoes ook twee fysieke winkels in Alkmaar en in Hoorn. Bagoes heeft als doel de mooiste grote maten merken bij elkaar te brengen.

Wat hebben we gedaan?

Voor Bagoes zijn we veel bezig geweest met growth hacking. Zo hebben we de kassa volledig omgebouwd en terwijl we dat deden zijn we continu blijven monitoren met tools als Hotjar en Google Analytics. Door middel van A/B-testen die we in Analytics hebben ingesteld, hebben we kunnen meten welke versies de beste conversie behaalden.

Daarnaast hebben we de navigatiestructuur op de site aangepast en Elasticsearch ingebouwd voor betere en snellere zoek- en filterresultaten. Ook hebben we het onderdeel ‘wachtwoord opvragen’ geoptimaliseerd en hebben we om de snelheid in de webshop te garanderen, gebruik gemaakt van Redis caching.

Daarbij hebben we Bagoes gekoppeld aan MailChimp en bouwden we een koppeling met hun leverancier, zodat zij het assortiment konden vergroten en dankzij een groter aanbod meer omzet konden genereren.

Proces

Op basis van onderzoek en data uit Analytics en Hotjar zijn we op een hypothese uitgekomen. Deze zijn we vervolgens gaan testen, zodat we er uiteindelijk achter konden komen wat het beste werkt en wat de meeste conversie oplevert.

We werken tijdens dit project volgens de Agile methode, waarbij we met een x aantal uren per week aan de slag kunnen gaan met optimalisaties.

Tools

  • Hotjar
  • Redis
  • Elasticsearch
  • MailChimp
  • Cluster hosting
  • PHP 7
  • Jira

Resultaat

Dankzij o.a. de nieuwe kassa en de aanpassingen in de navigatie heeft Bagoes in 2017 16% meer conversie behaald ten opzichte van 2015.

Dankzij H1 is onze webshop technisch net zo goed of soms zelfs beter dan onze grootste concurrenten, waaronder Wehkamp en Zalando.
- Kees Bot, Bagoes -

Wie werkten eraan mee?

Ben

Backend developer

Johan

E-commerce succes manager

Mounaim

Backend developer

Sander

Backend developer

Yakup

Designer / Frontend developer