H1

Wij maken jou online marktleider

Sanispecials

www.

Sanispecials levert producten voor badkamer, toilet en keuken aan consumenten, ZZP’ers, installateurs en grootverbruikers. Sanispecials is met 300.000 producten onze klant met de meeste producten in hun webshop. Van deze 300.000 producten hebben zij 100.000 producten op voorraad.

Wat hebben we gedaan?

Voor Sanispecials hebben we allereerst een nieuw design geïmplementeerd. Sindsdien houden we ons bezig met het optimaliseren van de webshop. Door middel van growth hacking en a/b testen doen we experimenten om uiteindelijk de webshop op verschillende punten te kunnen verbeteren.

Door slimme realtime koppelingen met leveranciers hebben we de mogelijkheid gecreëerd om honderdduizenden producten aan te bieden.

Maar daar moet de shop natuurlijk wel klaar voor zijn. Daarom hebben we Elasticsearch verder uitgebouwd om het zoeken in de shop te vergemakkelijken. Verder hebben we cluster hosting doorgevoerd en snelheidsoptimalisatie toegepast met o.a. Redis caching.

Proces

Na de intake heeft een van onze designers een ontwerp gemaakt voor de nieuwe webshop. Op basis van dat ontwerp zijn we gaan bouwen. Vervolgens was het belangrijk om te gaan testen en aan de hand van deze uitkomsten konden we vervolgens optimaliseren.

Tools

  • Elasticsearch
  • Redis
  • Jira
  • Bootstrap
  • Git
  • Cloud hosting
  • A/b testen

Resultaat

De omzet van Sanispecials groeit jaar op jaar met zo’n 60 tot 70%.

Mede door H1 groeien we als kool! We zijn toe aan onze derde verhuizing in 3 jaar...
- Frank van Engelen, Sanispecials -

Wie werkten eraan mee?

Alexander

Technical Lead

Jasper

E-commerce succes manager

Kenny

Designer / Frontend developer

Yakup

Designer / Frontend developer

Sander

Backend developer

Ricardo

E-commerce succes manager

Dylan

Backend developer

Gino

DevOps Engineer