E-commerce project manager gezocht

Ben jij super geïnteresseerd in e-commerce en vind je het cool om samen met klanten hun webshop nog succesvoller te maken? Spar je graag met klanten en je development team? Word je gelukkig als je een manier gevonden hebt om de omzet verder te boosten of de conversie te verbeteren?

Zie jij jezelf van kop tot staart een ontwikkelproject leiden? Wacht dan niet, wij zoeken jou!

Ben je een recruiter en heb je hele leuke e-commerce project managers voor ons in je portefeuille? Kssssst! Wegwezen! We’ve got this covered! 

Waarom zijn we eigenlijk op zoek naar een e-commerce project manager?

We hebben creatieve klanten met ideeën die uitgewerkt mogen worden of die op jouw briljante ideeën wachten.

Wij zijn een team van ongeveer 35 man met de ambitie om te blijven groeien. Wij hebben een belangrijk doel voor ogen. We willen onze klant online marktleider maken. En jij mag ons daarbij helpen.

Wij hebben drie belangrijke speerpunten waarin jij je thuis moet voelen:

1. Kwaliteit

Wij leveren geen rommel. We willen dat onze klanten online marktleider worden. Dus als iets niet goed genoeg is, dan is het dus nog niet af.

Je begrijpt dat het niet alleen moet werken, het moet ook snel werken, het moet handig werken voor de klant maar ook voor zijn klanten. Kortom we gaan voor de tien!

2. Innovatie

We willen bezig zijn met nieuwe gave technieken en ideeën, zoals bijvoorbeeld Elasticsearch, Big Data en Internet Of Things. Daarbij verwachten we ook jouw input. Jouw ideeën zijn belangrijk. Weet je iets gaafs, dan gaan wij kijken of we hierin tijd investeren, zodat jij of een collega ermee aan de slag kan gaan. We gaan uit van jouw proactieve houding. Natuurlijk houd je hierbij commerciële doelstellingen in de gaten. Er moet ook brood op de plank komen.

3. Plezier

We zijn allemaal anders, maar toch één team.  We helpen elkaar en bouwen samen mooie dingen.

We snappen onze klant, en bouwen bij voorkeur ook een hele goede langdurige band op.

En héél belangrijk…. We willen ook weleens  kunnen lachen!

Wat betekent het om e-commerce project manager bij H1 te zijn?

De e-commerce project manager is dé sparringpartner voor onze klant met een lopende webshop/site. Je zorgt ervoor dat wij helpen (daar waar onze expertise ligt) om de klant succesvol te laten worden, en legt de nadruk op het zo goed en efficiënt/winstgevend af te ronden van het project met een hoge klanttevredenheid.

Je managet een (nieuw) project van begin tot eind, je maakt het projectplan en bespreekt het plan van aanpak met de klant. Je overziet nieuwe en lopende issues voor een klant en weet altijd wat er speelt. Verder is het van belang dat je een warme band met de klant opbouwt en de business snapt. Je komt met nieuwe ideeën die de extra verkoop van functionaliteiten stimuleren. 

Daarnaast bewaak je kwaliteit, budget en planning en houd je je bezig met de juiste projectdocumentatie. Je test voor oplevering aan de klant, stemt intern/extern af en zorgt uiteindelijk voor een correcte overdracht aan de support organisatie.

Een typische werkdag

Het is vrijdag, je start je laptop op, een kort praatje met wat collega’s en dan aan de slag. Een snelle scan in je mail en Slack of er iets belangrijks tussen zit. Eén van je klanten heeft een interessant idee dat hij graag wilt bespreken. Je plant direct een call in, zodat je later op de dag kunt bellen.

JIRA, de team collaboration software tool waarmee wij werken, gebruik je om te checken of alle uren nog binnen scope vallen en je team bezig is geweest met de juiste taken. Je checkt met behulp van het Kanban board in JIRA welke issues vandaag prioriteit hebben. Je bekijkt een A/B-test die je de afgelopen weken hebt uitgevoerd voor één van je klanten. Het ziet er naar uit dat de nieuwe versie iets beter converteert, maar een wat lagere gemiddelde orderwaarde heeft. Om er echt iets van te kunnen zeggen heb je nog wat extra traffic nodig. Je informeert je klant via Slack over de tussentijdse resultaten.

Om 10:00 uur is er een stand up meeting van maximaal 15 minuten. Je luistert naar de developers uit je team over wat zij de dag ervoor hebben afgerond en wat ze vandaag gaan afronden. Je checkt of de prioriteiten goed liggen. Je wijst er nogmaals op dat maandag de deadline voor livegang is en dat je vanmiddag al wil testen.

Na de meeting overleg je met de salesmanager. Zij heeft een leuke potentiële klant waarvoor er een hele mooie nieuwe webshop ontwikkeld moet worden. Je kijkt in de planning en je vertelt haar dat jouw team volgende week al kan beginnen. Je hebt contact met wat klanten over de voortgang van hun projecten. Je bestelt een taartje voor een klant en je eigen team. 30% meer omzet.. dat mag gevierd worden!

Even snel spieken in het Google analytics account van je klant, daar loopt de conversie naar beneden en ziet in de kassa trechter dat veel bezoekers afhaken bij het registratie formulier. Je stelt Hotjar in om deze pagina te monitoren zodat je die snel uitgebreid kan analyseren. Je developers hebben elkaars code getest en hebben de test server opgezet. Voordat je je klant informeert, test je zelf ook nog even. De klant is blij. Ruim op tijd opgeleverd en zijn team gaat ook nog testen, zodat alles op maandag live kan gaan. Een mooie afsluiter van de week.

17:00 uur, biertje! (kraanwater mag ook).

Onze kernwaarden

 • Wij zijn allemaal anders, maar wel één team.
 • We zijn nieuwsgierig en innovatief.
 • We zijn proactief en maken ons eigenaar.
 • We snappen de klant.
 • We gaan voor de 10!

Wie ben jij dan?

 • Je bent enthousiast en proactief; jij bent een go-getter.
 • Je bent super nieuwsgierig en blijft altijd leren.
 • Je hebt minimaal HBO of WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt analytisch vermogen, waardoor je snel de processen, doelstellingen, situaties bij de klant begrijpt en met je collega’s tot de best passende oplossing komt.
 • Je bent bekend met de diverse platformen en hebt kennis van de diverse systemen en software.
 • Je beschikt over een probleemoplossend vermogen, je bent goed in staat het overzicht te bewaren en weet prioriteiten te stellen.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en weet rust in stressvolle situaties te creëren.  
 • Je bent de spin in control en beheert het algehele proces.  
 • Je beschikt over sterke Nederlandse communicatie vaardigheden. 
 • Als je ervaring hebt met ontwikkeling van e-commerce gerelateerde oplossingen, of vergelijkbare bedrijfssoftware zoals ERP of PIM systemen, dan is dat een pré. Denk hierbij aan Shopware, Pimcore, Magento en WordPress.

Wij bieden jou:

 • Marktconform salaris, reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen.
 • Hecht team met 35 gezellige collega’s.
 • Werken in de ECE startup hub in de Rotterdam Science Tower.
 • Flexplek in ons kantoor met uitzicht op de Rotterdamse haven, maar thuis werken kan ook regelmatig (zeker nu!).
 • Straks weer een VrijMiBo met alle ECE startups in onze eigen bar.
 • Laptop en accessoires naar keuze.
 • Tijd en budget voor trainingen.

Hoe nu verder?

 • Stuur je recente CV en korte motivatie t.a.v. Nissrine Kohen
 • Een korte telefonische kennismaking om te checken of de vacature bij je past.
 • Het eerste interview  – We leren je véél beter kennen en begrijpen dan welke relevante skills je hebt.
 • De case – Je werkt een aan een case gebaseerd op een veel voorkomende situatie in de project management rol.
 • Het tweede interview met 2 directieleden. – We checken of je persoonlijkheid binnen de rol en de organisatie past.
 • De referentiecheck – natuurlijk nemen we even contact op met een vorige werkgever.
 • Ben jij en zijn wij nog steeds enthousiast? Dan doen we je een mooi voorstel!