E-commerce succes manager gezocht

Ben jij super geïnteresseerd in e-commerce en vind je het cool om samen met klanten hun webshop nog succesvoller te maken? Spar je graag met klanten en je development team? Word je gelukkig als je een manier gevonden hebt om de omzet verder te boosten of de conversie te verbeteren? Zie jij jezelf van kop tot staart een ontwikkelproject leiden? Wacht niet, wij zoeken jou!

Ben je een recruiter en heb je hele leuke e-commerce succes managers en projectmanagers voor ons in je portefeuille? Kssssst! Wegwezen! We’ve got this covered! 

Waarom zijn we eigenlijk op zoek naar een e-commerce succes manager (projectmanager)?

We hebben creatieve klanten met ideeën die uitgewerkt mogen worden of die op jouw briljante ideeën wachten.

Wij zijn een team van ongeveer 35 man met de ambitie om te blijven groeien. Wij hebben een belangrijk doel voor ogen. We willen onze klant online marktleider maken. En jij mag ons daarbij helpen.

Wij hebben drie belangrijke speerpunten waarin jij je thuis moet voelen:

1. Kwaliteit

Wij leveren geen rommel. We willen dat onze klanten online marktleider worden. Dus als iets niet goed genoeg is, dan is het dus nog niet af.

Je begrijpt dat het niet alleen moet werken, het moet ook snel werken, het moet handig werken voor de klant maar ook voor zijn klanten. Kortom we gaan voor de tien!

2. Innovatie

We willen bezig zijn met nieuwe gave technieken en ideeën, zoals bijvoorbeeld Elasticsearch, Big Data en Internet Of Things. Daarbij verwachten we ook jouw input. Jouw ideeën zijn belangrijk. Weet je iets gaafs, dan gaan wij kijken of we hierin tijd investeren, zodat jij of een collega ermee aan de slag kan gaan. We gaan uit van jouw proactieve houding. Natuurlijk houd je hierbij commerciële doelstellingen in de gaten. Er moet ook brood op de plank komen.

3. Plezier

We zijn allemaal anders, maar toch één team.  We helpen elkaar en bouwen samen mooie dingen.

We snappen onze klant, en bouwen bij voorkeur ook een hele goede langdurige band op.

En héél belangrijk…. We willen ook weleens  kunnen lachen!

Een typische werkdag

Het is vrijdag, je start je laptop op en loopt alvast richting het koffiezetapparaat. Even kort een praatje met wat collega’s en dan aan de bak.

Een snelle scan in je mail en Slack om te zien of er iets belangrijks tussen zit. Eén van je klanten  heeft een interessant idee dat hij graag met je wilt bespreken. Je plant direct een telefoontje met hem in, zodat je hem later op de dag kunt bellen.

JIRA, de team collaboratie software tool waarmee wij werken, gebruik je om te checken of alle uren nog binnen scope vallen en je team bezig is geweest met de juiste taken. Je checkt met behulp van het Kanban board in JIRA welke issues er vandaag prioriteit hebben.

Je bekijkt een A/B-test die je de afgelopen weken hebt uitgevoerd voor één van je klanten. Het ziet er naar uit dat de nieuwe versie iets beter converteert, maar een wat lagere gemiddelde orderwaarde heeft. Om er echt iets van te kunnen zeggen heb je nog wat extra traffic nodig. Je informeert je klant via Slack even snel over de tussentijdse resultaten.

Om 10:00 uur is er een standup meeting van maximaal 15 minuten. Je luistert naar de developers uit je team over wat zij de dag ervoor hebben afgerond en wat ze vandaag gaan afronden. Je checkt of de prioriteiten goed liggen. Je wijst er nogmaals op dat maandag de deadline voor livegang is en dat je vanmiddag al wil kunnen testen.

Na de standup meeting overleg je met de salesmanager. Zij heeft een hele leuke potentiële klant waarvoor er een hele mooie nieuwe webshop ontwikkeld moet worden. Je kijkt in de planning en je vertelt haar dat jouw team er volgende week al mee kan beginnen.

Je hebt contact met wat klanten over de voortgang van hun projecten. Je bestelt een taartje voor een klant en je eigen team. 30% meer omzet.. dat mag gevierd worden!

Even snel spieken in het Google analytics account van je klant, daar loopt de conversie naar beneden en ziet in de kassa trechter dat er veel bezoekers afhaken bij het registratie formulier. Je stelt Hotjar in om deze pagina te monitoren zodat je die snel uitgebreid kan analyseren.

Je developers hebben elkaars code getest en hebben de test server opgezet. Voordat je je klant informeert, test je zelf ook nog even. De klant is blij. Ruim op tijd opgeleverd en zijn team gaat ook nog testen, zodat alles op maandag live kan gaan. Een mooie afsluiter van de week.

17:00 uur, biertje! (kraanwater mag ook).

Via de knop hieronder kun je direct solliciteren op de vacature. Vergeet niet je motivatie en cv mee te sturen. Dat zou anders een gemiste kans zijn natuurlijk.