OroCommerce hosting: wat is er mogelijk?

Er zijn verschillende e-commerce platformen of CMS systemen waarmee we een webshop kunnen bouwen. Ook al hebben deze systemen veel met elkaar gemeen, voor de hosting van je OroCommerce webshop kunnen we een aantal waardevolle aanpassingen doen.

LAMP en LEMP

De basis van alle systemen is LAMP of LEMP (stack). LAMP en LEMP zijn acroniemen voor het besturingssysteem Linux, de databaseserver MySQL en de programmeertaal PHP. In LAMP staat de A daarbij voor de webserver Apache en de E in LEMP voor de webserver nginx [engine-x]. Maar wat betekent dit allemaal voor de OroCommerce hosting?

orocommerce hosting

Servers voor OroCommerce hosting (Community Edition)

Voor de OroCommerce hosting houdt dit in dat je een server nodig hebt waarop je LAMP of LEMP kunt draaien. Afhankelijk van wat je ervoor wilt betalen en wat je eisen zijn qua performance en veiligheid, kun je voor OroCommerce hosting overwegen om in plaats van alles op één server te draaien, een aantal van de onderdelen los te trekken en op een aparte server te hosten. Denk dan aan een aparte:

  • webserver,
  • database server,
  • en cache server.

Wanneer je je MySQL database op een aparte server zet,  kun je deze afschermen van het internet waardoor deze niet van buitenaf te benaderen is. Hiermee vergroot je dus de veiligheid van je webshop.

Ook het gebruik van Redis caching (of Memcached) is aan te raden wanneer je gebruikt maakt van OroCommerce. Dan wordt er een aparte server opgezet voor de Redis cache. Hiermee ontlast je de database voor een betere performance van je webshop.

De drukte op je site en de hoeveelheid artikelen bepalen of dit voor jouw webshop nodig is. Dit kun je ook op een later moment altijd nog uitbouwen.

OroCommerce hosting voor de Enterprise Edition

In de Enterprise Edition van OroCommerce zitten wat andere technieken die effect hebben op je hosting. Daarom heb je de keuze een aantal aanpassingen te doen.

Voor je database server kun je ervoor kiezen PostgreSQL te gebruiken. Deze kan veel meer aan dan MySQL en is qua performance een upgrade. Ook het gebruik van Redis caching of Memcached is aan te raden bij het gebruik van de OroCommerce Enterprise Edition.

Om de zoekfunctie in je webshop te verbeteren kun je in de OroCommerce Enterprise Edition ook gebruik maken van Elasticsearch. Hiervoor heb je een cluster nodig van minimaal twee servers.

Ook RabbitMQ is een goede techniek om gebruik van te maken bij OroCommerce hosting. RabbitMQ werkt met een Message Queue, waardoor er niet telkens grote hoeveelheden data uit de database gehaald hoeven te worden. RabbitMQ  zal ook op een aparte server worden gehost.

Meer weten?

Wil je meer weten over OroCommerce hosting en wat het beste werkt voor jou OroCommerce webshop? Neem dan snel contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *