Verkopen via online marktplaatsen? Dat kan met PrestaShop!

We schreven al diverse blogposts waarin we verschillende online marktplaatsen introduceren waarop jij je producten kunt aanbieden. Denk aan het Franse La Redoute en Fnac, Ceneo uit Polen en het in Duitsland populaire Amazon.

Is jouw webshop gebouwd met behulp van het PrestaShop platform? Dan is het ook mogelijk om je producten te verkopen via online marktplaatsen. Je kunt naast je eigen B2B webshop verkopen via online marktplaatsen – wij vertellen je hier waarom je dat zou willen – maar ook met een B2C webshop is dat natuurlijk mogelijk.

Succesvol verkopen via online marktplaatsen

PrestaShop geeft jou vijf handige tips (keys) om succesvol te verkopen via online marktplaatsen:

  1. De online marktplaats zelf zorgt al voor veel extra zichtbaarheid op het web, maar wees ook goed zichtbaar op de marktplaats zelf.
  2. Voldoe aan de eisen die de marktplaats stelt. Deze zijn vaak verschillend per platform, maar er zijn ook eisen die overal gelden.
  3. Maak een overwogen keuze voor de eerste online marktplaats waarop je gaat verkopen. Begin met 2 tot 3 marktplaatsen maximaal.
  4. Optimaliseer je ordermanagement en houd je catalogus up to date. Wellicht heb je hierbij de (technische) hulp van een implementatiepartner nodig.
  5. Nadat je eenmaal bent gesetteld op de eerste (nationale) marktplaatsen, is het tijd om te internationaliseren. Daarvoor moet je wel een aantal zaken op orde hebben.

Meer weten? Bekijk de video

PrestaShop maakte onderstaande video waarin zij de vijf tips verder toelichten. Een tip van ons: maak gebruik van de ondertiteling 😉 Heb je nog vragen of ben je op zoek naar een partij die een automatische product- en voorraadkoppeling voor je kan verzorgen? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *