Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Meer bezoekers op je webshop? Adverteer via vergelijkingssites!

Categorieën: 


Zoek je een nieuwe manier om meer potentiële klanten te bereiken? 

Meer bezoekers te trekken naar je webshop en daardoor uiteindelijk je omzet vergroten? Denk er dan eens aan om je producten te tonen op vergelijkingssites en shoppingportals!

Wat is een vergelijkingssite?

Een vergelijkingssite is een website waarop verschillende producten, maar ook de webshops die deze producten verkopen, met elkaar worden vergeleken. Dit gebeurt bijvoorbeeld op basis van prijs, kwaliteit, levertijd en betrouwbaarheid. Wanneer de producten die jij verkoopt in je webshop op zo’n platform aanwezig zijn, zul je meer bezoekers krijgen in je webshop en zo ook meer verkopen. Bezoekers kunnen namelijk direct vanaf de vergelijkingssite het gewenste product in de webshop bekijken.

Een shoppingportal is een soort verzamelwebsite van producten vanuit verschillende webshops. Het gaat hier minder om het vergelijken van producten op basis van verschilende factoren, maar vooral om het onderbrengen van verschillende producten van webshops.

vergelijkingssites

Welke vergelijkingssites zijn er?

Er zijn veel verschillende vergelijkinssites en wij kunnen je webshop met een aantal van deze koppelen. Met een koppeling is de informatie op de vergelijkssite of shoppingportal altijd automatisch up to date. Dit zorgt dus voor correcte informatie en een consistente boodschap. Maar welke vergelijkingssites zijn er?

Beslist.nl

Beslist.nl is een van de grootste vergelijkingssites van Nederland. Er zijn ruim 10.000 webshops aangesloten bij Beslist.nl en dagelijks bezoeken ruim 500.000 mensen de vergelijkingssite. Via Beslist.nl Winkelwagen kun je als webshop ook direct verkopen via Beslist.nl.

Bezoekers van Beslist.nl vergelijken verschillende aanbieders van het product waarnaar ze op zoek zijn. Wanneer ze de meest geschikte webshop hebben gevonden, is de kans groot dat ze het product ook echt aanschaffen.

Kieskeurig.nl

Kieskeurig.nl heeft dagelijks ruim 170.000 bezoekers. De website heeft als doel om betrouwbare en onafhankelijke informatie te verschaffen aan consumenten. Op Kieskeurig.nl vind je dan ook vergelijkingen van producten, prijzen en webshops en daarbij ervaringen en reviews.

Vergelijk.nl

Ook Vergelijk.nl is een vergelijkingssite waarop je de producten en services van honderden webshops kun vergelijken. Je kunt producten en productfoto’s bekijken en reviews lezen. Je kunt een webshops uitkiezen op basis van prijs, levertijd, keurmerken en beoordelingen. Ook kan Vergelijk.nl bemiddelen wanneer je problemen ervaart tijdens je aankoop.

Prijsvergelijk.nl

Prijsvergelijk is een vergelijkingssite die zich vooral richt op de prijzen van producten. Hun doel is je de beste aanbiedingen te kunnen tonen, zodat je nooit te veel betaalt voor je online aankopen. Maar ook met Prijsvergelijk kun je beoordelingen en specificaties van producten vinden, zodat je deze goed met elkaar kunt vergelijken.

Kelkoo.nl

Kelkoo is ook een bekende vergelijkingssite waarop miljoenen producten en duizenden webshops worden onderzocht. Kelkoo zorgt voor het tonen van de beste aanbiedingen en laat je verschillende producten en aanbieders vergelijken. Ze werken samen met grote merken en grote namen onder de webwinkels.

Ciao.nl

Ciao heeft de focus gelegd op het zoeken van producten uit verschillende webshops en het vergelijken van prijzen. De prijzen, anabiedingen en levertijden worden getoond, zodat de bezoeker meteen de juiste keuze kan maken.

Trustedshops.nl

Trusted Shops is een keurmerk voor webshops. Op de website van Trusted Shops kun je alle webshops vinden met het Trusted Shops keurmerk en zo een keuze maken voor een veilige webshop. Je kunt zien of het certificaat nog geldig is en welke beoordelingen de webshop krijgt.

Fashionchick.nl

Fashionchick is een echte shoppingportal gericht op mode. De site toont items vanuit verschillende modewebshops, zodat je een keuze kunt maken uit heel veel aanbieders. Fashionchick is inmiddels ook uitgegroeid tot inspiratieplatform.

Sneakerbaron.nl

Sneakerbaron.nl is een vergelijkingssite in de snelgroeiende sneaker niche.  Op de site vindt je een overzicht van sneakers aangeboden door allerlei webshops. De sneakerfan vergelijkt hier snel de beschikbaarheid en prijs van zijn of haar favoriete schoen. Als merchant betaal je per geleverde klik naar je webshop.

Google Shopping

Door een koppeling met het Google Merchant Center kun je je producten direct doorsturen naar Google en adverteren via Google Shopping . Google Shopping advertenties zetten producten van verschillende webshops naast elkaar en zo kan Google Shopping eigenlijk ook gezien worden als vergelijkingssite.

GOOGLE CSS PARTNER

Een Comparison Shopping Service (CSS) partner is een website waarop producten en prijzen van verschillende webshops worden verzameld. Een CSS partner is dus eigenlijk een vergelijkingssite en Google Shopping is daarmee de vergelijkingssite (CSS partner) van Google. Je kunt dus via het Google Merchant Center je producten adverteren in Google Shopping, maar ook andere vergelijkingssites kunnen shopping advertenties inkopen als CSS partner van Google.

Wil je je producten aanbieden op één van deze sites? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.