Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Shopware

Shopware 6 is een open e-commerce platform en dat betekent dat jij deze shop kunt (laten) customizen zoals jij wilt. Met Shopware kies je een platform waarmee je kunt groeien op alle vlakken. Maak voor nieuwe shops simpelweg een nieuw saleschannel of maak een integratie met jouw ERP systeem. Alles is mogelijk, zo ook met content. Kortom, Shopware 6 is een all-in-one platform als jij op zoek bent naar een flexibel en schaalbaar platform.

Direct naar

Waarom je kiest voor Shopware

Je kiest voor Shopware, omdat je de ambitie hebt om te groeien en je op zoek bent naar flexibiliteit. Shopware biedt voordelen in het kader van SEO, contentbeheer, maar natuurlijk ook in gebruiksbeheer. Shopware is geschikt voor zowel startende shops, als MKB organisaties en multinationals. 

Voordelen van Shopware

Wij zetten de voordelen van Shopware voor je op een rij:

 • SEO geoptimaliseerd 
 • Gebruiksvriendelijk 
 • Volledig CMS
 • Internationaal verkoopgericht
 • Responsive templates 
 • Lage total cost of ownership
 • Korte projectperiode
 • Shopping experience (drag and drop)
 • Flow builder
 • Rule builder
 • API first 

Deze voordelen kunnen we als volgt samenvatten: Met Shopware krijg je een e-commerce platform, waarin jij in control bent. Het gebruiksvriendelijke platform zorgt ervoor dat je makkelijk content kunt bewerken en je flows/rules kunt instellen, precies zoals jij wilt. De shop is volledig responsive en is gebouwd met de nieuwste technieken. Financieel gezien heb je dan weer het voordeel dat er in relatief korte tijd een shop gelanceerd kan worden en de total cost of ownership laag is in vergelijking met andere platformen. 

Demostore

Nu je bekend bent met de voordelen, wil je dat natuurlijk zelf ervaren. Dan komt het goed uit dat wij een demostore voor je hebben klaar staan. Klik rond in de back-end en front-end en ervaar zelf het gemak van Shopware. 

Shopware in vergelijking met andere platformen

Zit je in de oriëntatiefase voor een nieuwe shop of ben je gewoon benieuwd naar het verschil van Shopware met andere e-commerceplatformen? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Shopware vs. Magento

Het verschil tussen Shopware en Magento zit hem in een aantal aspecten. Een belangrijke daarvan voor jou als webshopeigenaar is dat het gebruiksgemak van Shopware heel hoog is. Zo creëer je makkelijk je eigen vormgegeven landingspagina’s. Daarentegen is Magento nog een stuk groter en kent daardoor een breed scala aan extensies. Daarbij komt ook een prijskaartje kijken, want wijzigingen aanbrengen in Magento gaat een stuk moeizamer dan in Shopware. Kortom, kies je voor een platform waar je makkelijk mee overweg kunt of een oplossing die veel meer kan. De vraag aan jou is: ‘wat heb je nodig en wat ga je gebruiken?’

Shopware vs. Shopify

Om maar meteen het grootste verschil duidelijk te maken: Shopify is SAAS en Shopware is open source. Dit betekent onder andere dat je bij Shopify geen hosting hoeft te regelen en updates, waar dat bij Shopware wel gedaan moet worden. Daarentegen biedt Shopware meer flexibiliteit in aanpassingen, omdat er toegang is tot de code en dus (bijna) alles aanpasbaar is. Een ander cruciaal verschil betreft de prijzen van de platformen. Shopify hanteert een maandelijks abonnementsmodel met transactiekosten, terwijl het instapmodel (community edition) van Shopware kosteloos is. Als laatste is het handig om te weten dat Shopware al vanaf het begin is gericht op B2B e-commerce en daarvoor diverse functionaliteiten heeft. Bij Shopify heb je daarin minder features en zijn deze alleen in het Plus abonnement beschikbaar. Je creëert met beide platformen goede shops, dus de keuze ligt voor jou bij de shopwensen die je hebt voor nu én de toekomst.

Shopware vs. Woocommerce

Waar Shopware een op zichzelf staand e-commerce platform is, is Woocommerce een uitbreiding op WordPress. Handig voor als je ooit al eens een site hebt gemaakt en daar nu een shop van wilt maken. Als beginnend ondernemer kan een Woocommerce shop passend zijn, vanwege de eenvoud. Maar ben je toe aan een volgende stap, dan biedt Shopware meer mogelijkheden met betrekking tot groei en maatwerk.

Shopware vs. Prestashop

In theorie lijken Shopware en Prestashop op elkaar: beiden zijn open source en staan voor gebruiksgemak. Prestashop heeft ook een groot scala aan plug-ins beschikbaar waar je jouw shop mee kunt verrijken. Maar diepgaande en custom wijzigingen zijn veelal moeilijk of niet mogelijk. Daar biedt Shopware wel de optie om dat te doen. Shopware is een API first systeem, wat het voordeel met zich mee brengt dat koppelingen en custom wijzigingen uitvoerbaar zijn. Waar Prestashop zich focust op de klein merchant heeft Shopware aandacht voor iedere bedrijfsgrootte. Shopware is sterk groeiende en dat betekent dat er steeds meer ontwikkelaars op de markt komen. Prestashop heeft daarentegen een beperkte developerscommunity.

De voordelen van Shopware ten opzichte van andere platformen hebben ons als webdevelopment bureau de keuze doen maken voor Shopware.

Een Shopware 6 webshop op maat gemaakt

Je keuze voor Shopware is inmiddels gemaakt en dan is het nu tijd voor de volgende stap: het in kaart brengen welke functionaliteiten je nodig hebt en waar jouw design aan moet voldoen. Ons team helpt om samen met jou alle mogelijkheden te verkennen. We hebben een groot aantal Shopware specialisten die de ins&outs kennen van het platform en jou goed kunnen adviseren. 

Als het projectplan klaar is, gaan onze developers voor jou aan de slag om jouw Shopware 6 webshop te maken zoals jij wil. Ook wij zijn flexibel, dus wil je toch nog iets veranderen dan is dat zeker mogelijk. We werken samen toe naar een webshop waar jij tevreden over bent, zodat we dit met livegang met een taart kunnen vieren! En dan… begint jouw nieuwe avontuur pas echt.

H1 is Shopware partner

H1 webdevelopment is partner van Shopware en dat betekent dat wij jouw nieuwe shop als experts kunnen bouwen. We doen trouwens meer dan dat, want wij regelen ook integraties met al jouw systemen. Plug-in nodig die nog niet bestaat? Ook dat maken we. We zijn een goede partner van Shopware en samen helpen we jouw ambities waar te maken.

Shopware B2B

Shopware biedt in de abonnementsvormen Evolve en Beyond de B2B suite aan. Deze functie biedt jou als B2B verkoper veel voordelen en gemak, maar ook voor jouw klanten. Denk aan functionaliteiten als een sneller bestelproces en individuele prijzen. Ontdek wat de B2B suite van Shopware nog meer te bieden heeft. Benieuwd naar andere B2B opties voor Shopware? B2B sellers heeft een hele uitgebreide B2B suite specifiek voor Shopware ontwikkeld.

Features

Wat heeft Shopware jouw te bieden aan features? Wij zetten het voor je samengevat op een rij:

 • Content management & Design
 • Workflow & Automation
 • Customer experience & Marketing
 • Inventory & Order management
 • B2B capabilities
 • Internationalization

Een gedetailleerd overzicht van de features vind je terug in de documentatie van Shopware.

Shopware plug-ins

Shopware biedt een uitgebreide basis voor jouw shop, maar daarnaast zijn er ook veel verschillende plug-ins beschikbaar. Van verzend partijen tot SEO en van front-end opties tot payment service providers. In de store van Shopware kun je allerlei plug-ins downloaden. 

Als partner zijn wij ook zeer actief met de ontwikkeling van plug-ins voor Shopware. We hebben inmiddels al negen plug-ins die te downloaden zijn in de store, daar zijn wij trots op. Heb je voor jouw shop een custom oplossing nodig, omdat er geen plug-in is? Laat het ons weten, zodat wij jou kunnen vertellen wat we voor je kunnen betekenen. 

Shopware edities

Wanneer je kiest voor Shopware dan heb je keuze uit vier edities, te weten:

 • Community 
 • Rise
 • Evolve
 • Beyond

Iedere editie brengt voor- en nadelen met zich mee. Afhankelijk van jouw wensen kies je welke editie bij jou past. De community variant is kosteloos, maar voor de anderen betaal je wel een maandelijks bedrag. Ook bij H1 webdevelopment kijken we naar jouw shop en ambities, zodat je zeker weet dat je de juist editie kost. 

Support

Natuurlijk krijg je altijd een stukje support wanneer je een Shopware shop laat ontwikkelen. Laat je dat bij ons doen, dan kies je vooraf voor een SLA (service level agreement) en maken we afspraken. Handig om te weten: wij hebben een storingslijn, ook in het weekend. Met ons team van ruim 35 collega’s staan we klaar om jouw shop te onderhouden en te verbeteren. 

Geïnteresseerd in Shopware?

Ben jij geïnteresseerd in een Shopware shop? Dan zien we graag jouw contactgegevens bij ons binnenkomen. Vul ons contactformulier in of bel ons voor een afspraak (en een kopje koffie).