Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Shopify

Wij zijn een partner van Shopify en helpen je met het bouwen van een webshop en/of met het optimaliseren van je webshop.

Het welbekende Shopify is een e-commerce platform waar je zonder al te veel technische kennis een online shop kunt lanceren. Shopify is cloud-based (SaaS) en dat betekent dat jij verzekerd bent van software -en server upgrades en onderhoud. Zo kan jij je focus behouden op jouw shop en de producten die je verkoopt. Shopify biedt een systeem met veel mogelijkheden. Zolang jouw wensen hierop aansluiten, is Shopify een geschikte keuze. 

Direct naar

Waarom je kiest voor Shopify

Je wilt een goed draaiende shop met de beste converterende checkout (36%) ter wereld. Dan kies je voor Shopify! Maar bovenal moeten de mogelijkheden bij jouw wensen en shop passen. Je kunt zowel starten als groeien met een Shopify shop en dat maakt dit platform geschikt voor kleine en grote bedrijven. 

Voordelen van Shopify

Shopify heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Uptime van 99,98%.
 • De beste converterende checkout (36%)
 • Uitstekende pagespeed score
 • Lage instap abonnementen 
 • Makkelijk bewerkbare templates
 • Volledig CMS
 • Internationaal verkoopgericht
 • Responsive templates 
 • Theme editor
 • Korte projectperiode
 • Flow builder
 • Discounts 
 • Giftcards 
 • Search AI functie
 • AI productomschrijving

De voordelen kunnen worden samengevat als volgt: dankzij Shopify heb je binnen no-time een shop live staan met veel handige standaard functionaliteiten. Er komt weinig techniek bij kijken, dus je kunt gemakkelijk zelf aanpassingen doen. Misschien wel de twee grootste voordelen van Shopify zijn dat je verzekerd bent van een goede performance en je profiteert van een gemiddeld hogere conversie in de checkout. 

Demostore

Nu je bekend bent met de voordelen, wil je dat natuurlijk zelf ervaren. Dan komt het goed uit dat wij een demo store voor je hebben klaar staan. Klik rond in de back-end en front-end en ervaar zelf het gemak van Shopify.

Onze demostore scoort een perfecte score op de pagespeed test van Google:

Shopify in vergelijking met andere platformen

Als je een keuze gaat maken voor een e-commerce platform dan wil je wel de vergelijking hebben gemaakt. Wij vertellen jou de verschillen tussen Shopify en andere grote platforms. 

Shopify vs. Shopware

Het grote verschil tussen Shopware en Shopify is dat laatstgenoemde SAAS is in tegenstelling tot open source. Dit betekent onder andere dat je bij Shopify geen hosting hoeft te regelen en updates, waar dat bij Shopware wel gedaan moet worden. Daarmee ben je dus niet afhankelijk van een derde partij voor hosting. Dankzij de flexibiliteit van de team editor in Shopify kun je zeer gemakkelijk wijzigingen aanbrengen in de shop en ook testen. Shopware biedt ook wijzigingen in de shopping experience, maar biedt minder mogelijkheden. Daarnaast is er nog een verschil in abonnementen. Waar Shopware een gratis (community) versie biedt, begint Shopify meteen met een abonnement. Al met al bouw je met beide platformen een mooie shop en is het afhankelijk van jouw wensen voor welke je kiest. 

Shopify vs. Wix

Shopify heeft in de wereld van e-commerce een grote voorsprong op Wix. Het is zo dat Wix zich voorheen richtte op standaard sites. Daardoor zijn extra e-commerce features minder geavanceerd en uitgebreid. Als klein voorbeeld: Wix heeft geen automatische BTW berekening, waar Shopify dat gewoon ingebouwd heeft. Wil je een shop die al standaard functionaliteiten in de e-commerce heeft en je kunt customizen, dan is Shopify de veel betere keuze. Wix speelt slechts een kleine rol in de e-commerce wereld, zeker als je kijkt naar wat voor klanten Shopify bedient. 

Shopify vs. Woocommerce/Wordpress

Het welbekende WordPress is uitgebreid met de e-commerce functionaliteit, genaamd Woocommerce. Dat heeft het nadeel dat niet alles geoptimaliseerd is voor webshopbeheer. Verder is Woocommerce erg afhankelijk van third-party plug-ins en is onderhoudsintensief. Shopify is volledig e-commerce gericht en biedt bijvoorbeeld een blog mogelijkheid. Aan onderhoud geen omkijken naar bij Shopify dankzij het feit dat het een SAAS platform is. Shopify biedt ook een veel betere pagespeed performance dan Woocommerce, dankzij de storefront renderer. Kortom, als je een serieuze ondernemer bent met een shop, kies dan voor Shopify en laat Woocommerce over aan de kleine starters.  

Een Shopify webshop op maat gemaakt

Wanneer je kiest voor een Shopify webshop dan is H1 in staat om deze volledig voor jou neer te zetten. Wij hebben namelijk alle expertise en technische kennis in huis om de shop in te richten, zoals jij dat wilt. Maak ons bekend met je huisstijl en wij implementeren dat in jouw shop. 

Je keuze voor Shopify is inmiddels gemaakt en dan is het nu tijd voor de volgende stap: het in kaart brengen welke functionaliteiten je nodig hebt en waar jouw design aan moet voldoen. Ons team helpt om samen met jou alle mogelijkheden te verkennen. Als het projectplan klaar is, gaan onze developers voor jou aan de slag om jouw Shopify webshop te maken zoals jij wil. Ook wij zijn flexibel, dus wil je toch nog iets veranderen dan is dat zeker mogelijk. We werken samen toe naar een webshop waar jij tevreden over bent, zodat we dit met livegang met een taart kunnen vieren! En dan… begint jouw nieuwe avontuur pas echt.

Shopify themes

Ons team van Shopify developers heeft gewerkt aan een geoptimaliseerd en flexibel thema. Dit thema biedt jou een kant en klare shop aan die we volledig in jouw huisstijl kunnen customizen. Shopify bevat al veel standaard functionaliteiten, maar we hebben de mogelijkheid om deze uit te breiden naar aanleiding van jouw wensen. Wat we graag benoemen is dat ons thema in de pagespeed test van Google bijna 100 scoort op de diverse onderdelen. Daar hebben we niet eens een headless oplossing voor nodig. Daarnaast is er extra aandacht tijdens het development proces besteed aan accessibility, zodat het thema volledig toegankelijk is voor alle doelgroepen. Kortom, met het Shopify thema van H1 Webdevelopment begin je al geoptimaliseerd aan de bouw van jouw nieuwe shop.

H1 is Shopify partner

H1 webdevelopment is partner van Shopify en dat betekent dat wij jouw nieuwe shop als experts kunnen bouwen. Daarnaast regelen wij ook integraties met jouw externe systemen, zoals fulfillment en PIM. 

Support

Als je klant bij ons bent, dan kun je een SLA (service level agreement) afsluiten en staan we klaar voor jou wanneer nodig. Natuurlijk kun je ons altijd bereiken en kijken we samen met jou naar welke optimalisaties je wilt doorvoeren. Heb je al een Shopify shop en wil je je shop optimaliseren? Neem dan contact met ons op!

Shopify app store

De Shopify app store biedt jou nog de mogelijkheid om je shop uit te breiden met allerlei apps. Denk bijvoorbeeld aan reviews, wishlist, verzendopties en meer. Je kunt deze zelf via de store installeren in jouw shop. Wel zo handig dat je ons niet overal voor nodig hebt. Maar we doen graag een aanbeveling als je op zoek bent naar een bepaalde functionaliteit.

Shopify B2B

Zelfs met het instap abonnement van Shopify is er de mogelijkheid om functionaliteiten voor B2B in te bouwen. Daarbij kun je denken aan: verplichte inlogfunctie, prijs verbergen en prijzen zonder BTW. Wil je meer B2B functies dan is het Plus abonnement van Shopify een uitkomst. Deze biedt standaard allerlei B2B functies, o.a. BTW nummer check en dynamic pricing.

Geïnteresseerd in Shopify?

Ben jij geïnteresseerd in een Shopify shop? Dan zien we graag jouw contactgegevens bij ons binnenkomen. Vul ons contactformulier in of bel ons voor een afspraak (en een kopje koffie).