Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

B2B E-Commerce

De ontwikkelingen in B2B e-commerce gaan razendsnel. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de zakelijke inkopers verwacht dat ze de komende jaren minimaal de helft van hun inkopen online bestellen. Voor fabrikanten, merken, groothandels, distributeurs en importeurs is een B2B e-commerce platform of B2B webshop tegenwoordig de standaard.

Hoe maak je B2B e-commerce succesvol?

Zakelijk inkopen verloopt anders dan shoppen als consument.  Daarom sluit het perfecte B2B e-commerce platform aan bij het aankoopproces van de zakelijke inkoper. De zakelijke inkoper wil kosten besparen, maar ook efficiënt met zijn of haar tijd omgaan. Er zijn ook situaties waarin iemand anders dan de inkoper binnen de organisatie een order moet autoriseren.

Een zakelijke inkoper koopt waarschijnlijk rationeel in, maar blijft een mens. Goede informatievoorziening, een prettig design, een ultieme inkooptip of snelle winstpakker in een B2B webshop leidt wel degelijk tot extra inkopen. Wat te denken van realtime aanbiedingen op basis van klantgedrag? Artificial intelligence is ook voor jouw organisatie te implementeren.

Tijdsbesparing voor je B2B klant

Zakelijke inkopers willen tijd besparen. Een goed geïntegreerd B2B e-commerce platform zorgt daarvoor, door:

  • Gepersonaliseerde snel bestellijsten met het standaard inkoop assortiment
  • Bestellen vanuit de orderhistorie
  • Mobiele bestel apps waarmee de inkoper in het magazijn barcodes scant
  • EDI orders vanuit het ERP of POS systeem van je klant
  • OCI koppelingen waarbij de inkoper inkoopt vanuit het eigen ERP of inkoopsysteem en deze orders worden doorgegeven aan jouw B2B webshop
  • Dropshipping of realtime ordering waarbij een verkoop door jouw klant aan zijn klant, automatisch wordt omgezet naar een inkoop order bij jou

Prijzen, raamcontracten, offertes en autorisaties

Zoveel klanten, zoveel prijsafspraken. Daarbij ook nog even wachten op het akkoord van de inkoopmanager. Herken je dat? Een goed B2B e-commerce platform houdt onder andere hier rekening mee:

  • Volume & staffelkortingen
  • Klantgroepen met prijsafspraken
  • Realtime prijssynchronisatie met ERP systemen
  • Offerte modules en online autorisatie procedures

Ontmoet onze
coding heroes

Benieuwd wie jouw website maakt en verbeterd? Ons team bestaat uit coding heroes, project managers, designers en marketeers.

hero

Wat kunnen wij voor je doen?

Afhankelijk van jouw behoeften en ambities bouwen we je B2B webshop met behulp van, door ons voor B2B geoptimaliseerde platformen, zoals Shopware.

Shopware is een high performance e-commerce platform dat door de API first benadering zeer geschikt is voor B2B. Een App, Voice applicaties of marktplaatsen koppelen? Geen probleem. Een ERP, WMS of PIM systeem realtime laten praten? Makkelijk te realiseren! We werden dan ook Shopware Partner omdat het een beter alternatief is dan veel gekozen oplossingen als Magento 2. Geïnteresseerd in B2B e-commerce van Shopware Enterprise? Zie dan hier onze pagina over hun B2B Suite!

Een e-commerce platform staat vaak niet op zichzelf. In de afgelopen 10 jaar hebben wij integraties uitgevoerd met tientallen ERP (Enterprise Resource Planning), WMS (Warehouse Management), PIM (Product Information Management), Purchasing Management en boekhoudsystemen. Bovendien zijn we in staat de koppeling te realiseren met elk open systeem. Denk daarbij onder andere aan Exact Online & Exact Globe, King Business Software, Softwear, SAP, Navision, Unit 4, WICS, Pimcore, Akeneo, Marello, ACA, Storeinfo, Storectrl en Vendit.