Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Boekenbalie

Boekenbalie geeft boeken een tweede leven. Wat heb je immers aan boeken die alleen maar in de kast staan? Zelf een boek verkopen kan echter veel werk zijn. Boekenbalie maakt dit proces heel makkelijk en snel. Het bedrijf koopt tweedehands boeken in en verkoopt ze vervolgens via hun webshop. Boekenbalie schat de juiste waarde van een boek in, verpakt het boek en verzend het vervolgens naar de koper. Via de app is het heel gemakkelijk om een boek te scannen en te verkopen.

Ook maakt Boekenbalie werk van werkgelegenheid. Het bedrijf biedt passend werk aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

image image

De opdracht

Tweedehands boeken soepel verkopen.

Om tweedehands boeken in te kopen en te verkopen is een goedwerkende webshop essentieel. Voor Boekenbalie hebben we de webshop opgezet. Boekenbalie had zelf al een thema gekocht. Wij hebben dat thema iets bewerkt en verder ontwikkeld.

Verder hebben we ook een aantal extensies toegevoegd, zodat de webshop fijner gebruikt kan worden door bezoekers. Een voorbeeld hiervan is onze elastic search module. Deze module hebben we geïmplementeerd om de zoekresultaten te verbeteren en versnellen. Om ervoor te zorgen dat alle betalingen efficiënt en veilig verwerkt worden, hebben we Mollie geïntegreerd in de webshop. Dankzij de integratie met Mollie, is Boekenbalie ervan verzekerd dat het geld ontvangen wordt. 

Platform
Shopware
Diensten
Webshop
hero

Hoe hebben we het aangepakt?

Pagina voor pagina.

Zoals eerder beschreven, zijn we begonnen met het verder ontwikkelen van het thema dat Boekenbalie gekocht had. Vervolgens hebben we de Shopware 6 webshop opgezet. Daarna volgde een grote migratie, omdat de shop overging naar de huidige domeinnaam: boekenbalie.nl. Een secuur werkje dat goed is geregisseerd.

Om de performance van de webshop te verbeteren en bezoekers een goede ervaring te geven, hebben we in diverse sessies al gekeken naar optimalisaties. Inmiddels draait er monitoring van RUMVision. Dankzij RUMvision wordt er (actueel) gewerkt aan de sitesnelheid.

image image

Proces

Bladzijde voor bladzijde gingen wij door het proces.

Elke twee weken hebben we een sprint gedurende één week. In deze week schakelt Boekenbalie direct met onze developers over de aanpassingen die gemaakt moeten worden. En eventueel de modules die toegevoegd gaan worden. Dus ook na de migratie van de shop werken we samen nog steeds aan nieuwe optimalisaties.  

Tools

Shopware 6, Klaviyo, Elastic search, Postcode plug-in, RUMvision, etc.

hero

Resultaat

Na dit project zijn we verder gegaan met het volgende hoofdstuk voor Boekenbalie: Klaviyo.

Het resultaat is een erg goedwerkende webshop die Boekenbalie in staat stelt op een efficiënte manier boeken in te kopen en te verkopen. Voor de klanten is het een prettige e-commerce experience. 

Op dit moment zijn we bezig om e-mailmarketingtool Klaviyo samen te optimaliseren. De eerste resultaten zijn al zichtbaar. 

“We zijn erg blij met de brede kennis en ervaring die H1 in huis heeft. We kunnen daarom voor elk project weer op ze bouwen!”

Bart van Baardwijk, Applicatiebeheerder

hero
Naam
Bart van Baardwijk
Functie
Applicatiebeheerder
Tevreden

Met dank aan ons professioneel team.

Project Management
Jasper
E-commerce succes manager
Johan
Creative consultant
Creative Design
Kenny
Designer / Frontend developer
Yakup
Designer / Frontend developer
Webdevelopment
Alexander
Technical Lead
Eric
Fullstack developer
Bartek
Sr. Backend Developer