MegaGroup

MegaGroup is in Noord West Europa online actief met 15 Bosta / Bevo webshops in 7 talen en biedt een uitgebreid assortiment van meer dan 16.000 technische waterproducten. Als groothandelaar in technische waterproducten en een vooraanstaand platform in watertechnologie, speelt MegaGroup een cruciale rol in de supply chain. Het bedrijf bestelt producten wereldwijd en distribueert deze naar professionals in de watertechniek, met toepassingen variërend van zwembaden tot waterpompen en complete irrigatiesystemen.

Opgericht in 1943, heeft MegaGroup nu meer dan 300 werknemers verdeeld over 10 verkoopkantoren. Het bedrijf bedient meer dan 20.000 internationale klanten en hanteert als motto: “Bringing water to life”. De missie is om een leidende positie te verwerven in de watertechnologie, waarbij ze hun producten en expertise zowel commercieel als voor goede doelen inzetten.

In deze klantencase gaan we dieper in op een project dat is uitgevoerd voor Bosta / Bevo, onderdeel van MegaGroup.

image image

De opdracht

Maar liefst twee uitdagende projecten.

Een nieuw tijdperk met Shopware 6 voor 15 Bosta / Bevo webshops en een maatwerk poolconfigurator.

De webshops van Bosta / Bevo draaiden op het verouderde platform Shopware 5, wat de groei en uitbreiding van MegaGroup online beperkte. Omdat MegaGroup behoefte had aan een toekomstbestendig e-commerceplatform, werd besloten om over te stappen naar Shopware 6. Deze migratie was een cruciale stap voorwaarts.

Eén van de producten die MegaGroup aanbiedt, zijn zwembaden, die bestaan uit talrijke componenten en configuraties. MegaGroup wilde het proces van het samenstellen van zwembaden voor hun internationale klanten vereenvoudigen en ondersteunen. In samenwerking hebben we de ‘poolconfigurator’  ontwikkeld, wat een aanzienlijke onderneming was. De klant wordt namelijk aan de hand meegenomen in alle stappen en keuzes bij de samenstelling van een compleet zwembad met techniek.

Samengevat, werden twee spannende projecten met grote impact naadloos achter elkaar uitgevoerd.

Platform
Shopware
Diensten
Webshop
hero

Hoe hebben we het aangepakt?

Nauwe samenwerking met het ontwikkelingsteam van MegaGroup voor uitstekende resultaten.

Onze eigen H1-ontwikkelaars hebben nauw samengewerkt met het ontwikkelingsteam van MegaGroup, wat een heel effectieve keuze was. De samenwerking verliep agile en intensief, met dagelijkse stand-up meetings en vlotte communicatie. Er ontstond een sterke teamdynamiek tussen beide organisaties, een bron van trots voor zowel MegaGroup als ons.

Dankzij deze effectieve communicatie werd de migratie van Shopware 5 naar Shopware 6 succesvol en binnen de tijdslimiet afgerond, inclusief de migratie van diverse integraties en plugins.

tweakwise
image image

Proces

Een agile developmentteam voor een geweldig resultaat!

De samenwerking met MegaGroup verliep goed. Daardoor hebben we een mooi resultaat neergezet. De verschillende extensies en plug-ins zijn geïnstalleerd en werken goed.

Tools

Shopware 6, Checkout plug-in, Store switch plug-in, image optimizer plug-in, en meer…

hero

Resultaat

Resultaat: een agile ontwikkelingsteam dat nog steeds samenwerkt.

Dankzij de samenwerking met het ontwikkelingsteam was de migratie naar Shopware 6 niet alleen succesvol, maar overtrof het alle verwachtingen. Het nieuwe e-commerceplatform is sneller, gebruiksvriendelijker en biedt een meer gepersonaliseerde winkelervaring, zoals de poolconfigurator, aan de klanten van Bosta / Bevo. Het online share van binnenkomende orders is inmiddels gestegen tot meer dan 50% via de Bosta / Bevo webshops.

“In de wereld van e-commerce kan een succesvolle migratie naar een nieuw platform het verschil maken, en onze samenwerking met H1 heeft dat allemaal mogelijk gemaakt. Hun expertise, toewijding en inzet voor ons succes waren duidelijk gedurende de hele reis. We kijken uit naar de toekomst en zien ernaar uit om deze vruchtbare samenwerking voort te zetten terwijl we groeien en evolueren.

Als u overweegt om over te stappen naar Shopware 6 of een betrouwbare partner nodig heeft voor uw e-commerce-inspanningen, bevelen we H1 van harte aan. Samen kunt u uw visie omzetten in realiteit en e-commerce succes behalen”.

Gabrielle de Beer, Group Manager Marketing & E-commerce

Bekijk project
hero
Naam
Gabriëlle de Beer
Functie
Group Manager Marketing & E-commerce
Tevreden

Met dank aan ons professionele team.

Project Management
Alexander
Technical Lead
Creative Design
Kenny
Designer / Frontend developer
Yakup
Designer / Frontend developer
Webdevelopment
Alexander
Technical Lead
Bartek
Sr. Backend Developer
Faisal
Frontend developer
Eric
Fullstack developer