Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Real Solutions (Truebase)

TrueBase is een webshop die B2C oplossingen biedt voor al jouw uitdagingen op het gebied van data-opslag. Naast het leveren van de benodigde producten, voorziet TrueBase je ook van deskundig advies. Elke situatie vraagt om een andere inrichting om je data zorgvuldig op te kunnen slaan. Samen kijkt TrueBase met je wat de beste data-opslagoplossing is voor jouw situatie.

Voorheen opereerde TrueBase onder de naam Mobile-Harddisk.nl. TrueBase heeft de missie om hun klanten te helpen aan de best passende externe opslag. Ook levert het bedrijf B2B onder de naam Real Solutions.

image image

De opdracht

Webshop gemigreerd van Shopware 5 naar Shopware 6.

Het management van TrueBase wilde de webshop graag migreren van Shopware 5 naar Shopware 6. Het project was al van start gegaan bij een andere e-commerce agency. Echter, dat verliep niet zo goed. Toen kwam TrueBase bij ons met de vraag of wij het migratietraject verder wilden oppakken. Vervolgens hebben wij een audit gedaan en daarna hebben we het project overgenomen.

Platform
Shopware
Diensten
Webshop
hero

Hoe hebben we het aangepakt?

Na een audit hebben we het migratietraject overgenomen van een andere agency.

Zoals hierboven beschreven, begonnen we het project met een audit van de webshop en de staat van het migratietraject op dat moment. Nadat we het project hadden aangenomen, gingen we van start met de migratie.

TrueBase leverde het design aan voor de nieuwe Shopware 6 webshop en wij hebben ervoor gezorgd dat alle plug-ins en integraties op de juiste manier mee werden gemigreerd.

Tegenwoordig is aantrekkelijke content van essentieel belangrijk in je webshop. Dat is de reden dat wij onze blog plug-in hebben geïnstalleerd in de nieuwe Shopware 6 webshop. De plug-in helpt in de behoefte om efficiënt blogs te kunnen maken en publiceren. Ook hebben we een koppeling gemaakt met ITscope (e-commerce platform voor de IT-industrie). Daarnaast hebben we CDS (het platform dat TrueBase gebruikt om hun productinformatie in bij te houden) geïntegreerd met de webshop.

image image

Proces

We werkten agile samen.

TrueBase heeft een eigen developer, waar we mee samenwerkten. Dagelijks hadden we contact over lopende zaken. Daarnaast hadden we wekelijks een meeting met het hele team. Voor de dagelijkse taken werkten we op kanban basis. De grotere taken deden we op een scrum wijze. We werkten dus helemaal agile met elkaar. Dit vond de klant erg fijn.

Tools

Shopware 6, Checkout plug-in, blog plug-in en postcode check.

hero

Resultaat

Een goed werkende nieuwe Shopware 6 webshop, klaar om te groeien!

Af en toe waren er kleine struikelpuntjes omdat we het project hadden overgenomen van een andere agency. Maar overall een succesvol project. De lancering ging goed. Binnenkort gaan we ook de webshop voor Real Solutions (de B2B-tak) opzetten.

hero
Tevreden

Met dank aan ons professioneel team.

Project Management
Wouter
Partnerships directeur
Ralph
Technical Lead
Peter
E-commerce succes manager
Creative Design
Webdevelopment
Faisal
Frontend developer