Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Parfumerie.nl

Parfumerie.nl, een toonaangevende webshop, is al meer dan 50 jaar actief in de branche. Met een rijke geschiedenis van het leveren van hoogwaardige niche- en premiummerken heeft Parfumerie.nl zich ontwikkeld en aangepast aan het digitale tijdperk. In 2007 lanceerden ze hun webshop en hebben sindsdien online gebouwd aan hun merk. Om de online aanwezigheid verder te verbeteren en hun betaalproces te stroomlijnen, hebben ze de expertise van H1 Webdevelopment ingeschakeld en geswitcht van PSP (naar Mollie). Deze samenwerking heeft de prestaties aanzienlijk verbeterd: een hogere conversieratio en ook meer bestellingen.

image image

De opdracht

Verbeter de conversieratio

Ondanks hun bekende merknaam kampte Parfumerie.nl met verschillende uitdagingen met hun webshop en afrekenproces. Het team van H1 Webdevelopment kreeg de opdracht om de gegevens te analyseren en advies te geven. Wij gingen aan de slag met een grondige analyse en kwamen al snel tot verbeterpunten.

We gaan in op de meest waardevolle verbetering van de shop, namelijk de optimalisatie van het afrekenproces. We weten natuurlijk dat het leuk is als om bezoekers op de shop hebben, maar ze moeten ook nog converteren. De grootste conversiekiller is een traag, niet-functioneel of onlogisch afrekenproces. En we zagen in de check-out van Parfumerie.nl veel van deze conversiekillers.

Diensten
Webshop, Marketing
hero

Analyse van het huidige afrekenproces:

  • Gebrek aan aanpassingsmogelijkheden
  • Beperkt aantal betaalmethoden
  • Trage responstijden
  • Overbodige elementen zoals inlogknoppen
  • Verzendkosten waren 0,00 in plaats van ‘gratis’
  • Overvol formulier

Aangezien hun vorige PSP niet voldeed aan de vereisten voor de veranderingen, besloot Parfumerie.nl over te stappen naar Mollie. Dit stelde hen in staat om het afrekenproces te optimaliseren op basis van de behoeften van hun klanten. Dankzij de flexibiliteit van Mollie en de snelle API voor het uitwisselen van transactiegegevens, kon Parfumerie.nl de checkout optimaliseren, wat resulteerde in een hogere conversieratio, meer omzet en een verbeterde klanttevredenheid.

hero

De geoptimaliseerde check-out

“We zochten naar een PSP die redelijke en transparante prijzen biedt, een breed scala aan betaalopties, eenvoudige installatie en onderhoud, een intuïtief dashboard met alle benodigde betalingsgegevens en ondersteuning door experts die snel reageren. Dankzij H1 webdevelopment hebben we dit alles gevonden bij Mollie.”

Hugo, Parfumerie.nl

Toen Parfumerie begon met het optimaliseren van hun website en afrekenproces met H1 Webdevelopment, werd al snel duidelijk dat Mollie perfect zou passen bij wat ze nodig hadden van een PSP.

Verbeteringen

Na de overstap naar Mollie als hun betalingsdienstaanbieder (PSP) heeft Parfumerie.nl een nieuw afrekenproces gecreëerd waarbij de betaalmethoden worden gesorteerd op basis van de lokale markt van hun klanten. Het nieuwe proces toont ook logo’s van betaalmethoden, is sneller en gemakkelijker aan te passen dankzij het gebruiksvriendelijke dashboard van Mollie. Alle overbodige elementen zijn verwijderd en het afrekenproces is nu verdeeld over meerdere stappen voor een beter overzicht.

Resultaten

Binnen twee maanden na de lancering van dit nieuwe afrekenproces zagen ze al positieve resultaten. Hun conversieratio steeg van 2,08% naar 4,24% in België en van 1,87% naar 5,59% in Nederland, en ze zagen een aanzienlijke toename van het aantal transacties in beide markten.

“Our conversion rate almost doubled after switching to Mollie, We also have higher turnover, as well as happier customers”

Onze conversieratio is bijna verdubbeld, nadat we zijn overgestapt naar Mollie en de check-out hebben geoptimaliseerd. We hebben meer omzet en meer tevreden klanten. Deze samenwerking met H1 Webdevelopment is letterlijk en figuurlijk goud waard. Het is nu tijd om de volgende stappen te gaan zetten.

hero
Naam
Hugo
Functie
Directeur
Tevreden

Met dank aan ons professionele team.

Project Management
Creative Design
Kenny
Designer / Frontend developer
Johan
Creative consultant
Yakup
Designer / Frontend developer
Webdevelopment
Kenny
Designer / Frontend developer
Patrick
Frontend developer