Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Duijvestein

Als het om wintersport gaat, is Duijvestein dé specialist. Duijvestein heeft het meest omvangrijke wintersportassortiment van Nederland. Ook is Duijvestein op een aantal plekken in Nederland te vinden. Er zijn winkels in Den Haag, Zoetermeer (SnowWorld) en Landgraaf (SnowWorld). Producten van Duijvestein zijn ook te vinden in de Mount by Duijvestein winkels. Deze winkels zijn gevestigd in Amsterdam, Rucphen en Terneuzen. Het assortiment van Duijvestein bestaat voornamelijk uit wintersportartikelen voor dames, heren en kinderen. Vragen over producten of wintersport in het algemeen worden uitstekend beantwoord. De medewerkers van Duijvestein zijn namelijk allemaal wintersporters; ze weten waar ze over praten. Onder andere hierdoor staat Duijvestein bekend om zijn goede service.

image image

De opdracht

Transformatie van magento naar shopware.

Duijvestein had de eerste Magento 1 Enterprise webshop van Nederland. De wintersportspecialist is al een lange tijd klant van zusterbedrijf Supportdesk. De webshop was echter verouderd en liep achter qua functionaliteiten. De twee doelen van het project waren 1) zowel technisch als functioneel voldoen aan de webshopsstandaarden van vandaag en 2) de webshop moest makkelijker worden om te beheren.

Platform
Shopware
Diensten
Webshop
hero

Hoe hebben we het aangepakt?

De grootste bijdrage aan het behalen van het doel was het migreren van de webshop. We hebben de Magento 1 webshop gemigreerd naar Shopware 6. Hierdoor werd de webshop eenvoudiger te beheren. Daarnaast is Shopware een moderner platform.

De wintersportartikelen van Duijvestein worden via verschillende kanalen verkocht. Het ERP-systeem dat Duijvestein gebruikt is daarom ook zeer robuust. We hebben het ERP-systeem gekoppeld met de webshop. Dankzij de koppeling is de voorraad gesynchroniseerd. Zo wordt voorkomen dat er geen producten besteld worden die niet meer op voorraad zijn.

De zoekfunctionaliteit van een webshop is een belangrijk onderdeel. Echter was de zoekfunctionaliteit nog niet op orde. We hebben dit opgelost door verder te bouwen op een update van Shopware. Dit hebben we toegepast bij de webshop van Duijvestein en werkt goed.

De performance van de webshop is ook heel belangrijk bij e-commerce. We hebben ervoor gezorgd dat de webshop snel is. Hierdoor haken geen klanten af omdat ze de website te traag vinden bijvoorbeeld. Daarnaast is de security van een webshop zeer belangrijk. We hebben er dan ook voor gezorgd dat de webshop stabiel en goed beveiligd is.

Offline services doorzetten

Zoals we eerder aangaven staat Duijvestein onder andere bekend om zijn goede service. Dit wilde Duijvestein graag online doorzetten. Klanten moeten ook online goed geholpen worden bij de keuze van de juiste producten. De online service bestaat uit twee onderdelen: blogs en een keuzehulp.

De blogmodule van de webshop van Duijvestein maakt gebruik van onze blog plugin. Door middel van deze plugin kan het marketingteam van Duijvestein gemakkelijk en intuïtief blogs maken. De blogs kunnen klanten helpen met het kiezen van de juiste producten.

We zijn ook bezig met het ontwikkelen van de keuzehulp. Dankzij de keuzehulp weten klanten nog beter welke producten bij hen passen.

image image

Het proces

Allereerst hebben we een analyse gemaakt van de vorige webshop van Duijvestein. In deze analyse voerden we onder andere SEO- en performance scan uit.

Na de analyse hebben we een plan gemaakt en nagedacht over hoe we de webshop gaan migreren. Ten slotte hebben we de nieuwe webshop in een testomgeving gezet zodat we verschillende tests uit konden voeren. Toen alles goed stond hebben we de webshop live gezet.

Tools

Shopware 6, Onze blog plug-in

hero

Resultaat

Het resultaat van het project is een snelle, goed werkende webshop. Daarnaast zijn beide doelstellingen gehaald!

De webshop voldoet nu zowel technisch als functioneel aan de standaarden van deze tijd. Ook kan de webshopeigenaar eenvoudiger zijn webshop beheren en op vakantie zonder constant de webshop in de gaten te houden. We zijn zeer blij met het resultaat. Ook Duijvestein heeft laten weten zeer tevreden te zijn met het resultaat. Zelfs Shopware vindt het een mooie webshop. We waren Shopware’s referentie van de week met de webshop van Duijvestein.

Bekijk project
hero
Naam
Björn
Functie
Directeur
Tevreden

Met dank aan ons professioneel team.

Project Management
Peter
E-commerce succes manager
Johan
Creative consultant
Creative Design
Patrick
Frontend developer
Webdevelopment
Alexander
Technical Lead
Peter
E-commerce succes manager