Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Affiliate marketing: wat is het en welke affiliate netwerken zijn er?

Wil je een groot publiek bereiken door middel van adverteren

Maar hier niet te veel geld aan kwijt zijn? Dan is affiliate marketing wellicht een interessante manier van adverteren voor jou.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van adverteren waarbij er pas voor de advertentie wordt betaald wanneer er door de advertentie een conversie tot stand komt. Een conversie kan bijvoorbeeld een verkocht product of een nieuwe lead zijn. Affiliate marketing noemen we ook wel performance marketing.

Jij bent met je webshop de adverteerder en laat een advertentie plaatsen op de website van je affiliate. Deze website heet ook wel de publisher. Het affiliate netwerk zorgt ervoor dat je advertenties bij deze affiliates of publishers terecht komen. Wanneer de bezoeker van zo’n website op jouw advertentie klikt en hetgeen dat wordt aangeboden vervolgens koopt in je webshop, moet jij de affiliate een bepaald bedrag betalen.

Waarom kiezen voor affiliate marketing?

Bij affiliate marketing wordt uitgegaan van het no cure, no pay principe. Je betaalt alleen bij het behalen van resultaat. Dit is financieel natuurlijk erg gunstig; je kunt dan adverteren zonder vooraf al veel kosten te maken.

Welke affiliate netwerken zijn er?

Wij werken samen met een aantal affiliate netwerken. Benieuwd welke dat zijn? We stellen ze hieronder aan je voor.

TradeTracker

TradeTracker is een affiliate netwerk dat zich bezighoudt met het samenbrengen van adverteerders en publishers. Wil je snel meel publishers vinden die jouw advertenties plaatsen? Dan is het slim om met TradeTracker in zee te gaan. Ze kunnen je niet alleen helpen met de promotie van je advertenties, maar geven ook advies en ondersteuning. TradeTracker is daarnaast een platform waarmee zowel de publisher als de adverteerder alle informatie over de affiliate campagne kunnen bekijken en resultaten kunnen meten.

Daisycon

Ook via Daisycon is het mogeljik een afilliateprogramma te starten. Daisycon heeft vele publishers in hun affiliate netwerk waarmee ze adverteerders kunnen koppelen. Hun netwerk is zo groot dat per maand meer dan 30 miljoen bezoekers worden doorgestuurd naar adverteerders. Daisycon biedt ook ondersteuning door campagne-managers en consultants.

Marktplaats Admarkt

Op Marktplaats kun je niet alleen tweedehandsproducten aanschaffen, maar je kunt er ook nieuwe producten adverteren. Dit kan met Marktplaats Admarkt. Ook Marktplaats Admarkt heeft een no cure, no pay principe waardoor je alleen betaalt als iemand op je advertentie klikt. Je advertenties komen op Marktplaats altijd bovenaan de resultaten te staan en je bereikt er een publiek mee dat koopgericht is.

Wij kunnen je webshop voorbereiden op affiliate marketing door bijvoorbeeld het aanmaken van een datafeed, het installeren van een meetpixel of het vormgeven van benodigde banners. Neem contact met ons op via het contactformulier.