Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Een webshop voor de bouw- of installatiematerialen groothandel

Categorieën: 

De afgelopen maanden hebben wij onderzoek gedaan naar b2b technische bouw- en installatie groothandel branche

Hieruit zijn een aantal waardevolle inzichten gekomen. Zo bleek dat 48% van de groothandels in de technische bouw- en installatiebranche een b2b webshop heeft. Van de organisaties die geen webshop hebben, heeft 21% aangegeven in de toekomst wel een b2b groothandel webshop te willen starten.

De behoefte aan een b2b webshop voor bouw- en installatiematerialen

Vandaag de dag is de behoefte om online in te kopen fors gestegen. Voor de steeds groter wordende jongere generatie inkopers binnen de technische bouw- en installatiematerialen branche is het vanzelfsprekend geworden dat men online kan inkopen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat wanneer inkopers hun materialen niet online kunnen bestellen, zij op basis hiervan geen zaken doen met deze leverancier. Dit laat zien dat een gebruiksvriendelijke b2b webshop voor bouw- en installatiematerialen essentieel is.

“Uit onderzoek is zelfs gebleken dat wanneer inkopers hun materialen niet online kunnen bestellen, zij op basis hiervan geen zaken doen met deze leverancier.”

Een webshop voor de bouw- of installatiematerialen groothandel

In het ERP-systeem van een bouwgroothandel staat vaak veel informatie opgeslagen. Zo zijn specifieke prijsafspraken van klanten vastgelegd in het ERP-systeem en hebben klanten een kredietlimiet tot een bepaald aankoopbedrag. Ook hebben klanten vaak meerdere inkopers met verschillende afleveradressen. Verder is de bestelhistorie van klanten, de facturen en de actuele voorraad over het algemeen vastgelegd in het ERP-systeem van de bouwmaterialengroothandel.

Als je een succesvolle B2B webshop wilt exploiteren, dan is een koppeling tussen jouw ERP-systeem en de shop dus erg belangrijk. Je wilt immers dat jouw klant de afgesproken prijs betaalt, niet zijn kredietlimiet overschrijdt en dat inkopers hun eigen bestellingen voor de juiste afdelingen en afleveradressen kunnen doen. Het is erg handig als je klant niet hoeft te bellen voor een kopie factuur of de inhoud van een eerdere bestelling. 

Ook kun je jouw WMS koppelen aan je ERP-systeem, zodat alle logistieke processen goed op elkaar aansluiten. Veel gebruikte ERP systemen in de bouwmaterialen groothandel branche zijn Microsoft Dynamics NAV, Microsoft Dynamics AX, SAP, Syntona logic, In2CRM en Microsoft Dynamics 365 Business Central.

PIM-systeem integreren met je b2b webshop

Veel bouwmaterialengroothandels hebben een enorm assortiment met duizenden, honderdduizenden, tot wel miljoenen producten. Het verzamelen van productinformatie en beeldmateriaal van al deze producten is vaak tijdrovend werk en erg foutgevoelig. Veel bouwgroothandels gebruiken daarom een Product Information Management (PIM) systeem. Met dit systeem kunnen zij gemakkelijk informatie van leveranciers of producenten koppelen aan hun ERP-systeem of b2b e-commerce webshop. Veel gebruikte PIM-systemen in de  b2b bouwmaterialen groothandel branche zijn Syncforce, DGE, Catalogger, Mamut, Visma, Unit 4 Multivers, In2CRM, Hybris en Pimcore.

Dit PIM-systeem kan ook gekoppeld worden aan één of meerdere datapools. In deze datapools staat productinformatie opgeslagen die producenten of leveranciers aangeleverd hebben. Op deze manier bespaar je veel tijd en dus geld. Daarnaast worden en veel minder fouten gemaakt. Veel gebruikte datapools in de technische bouw- en installatiesector zijn EZ-base, 2ba, InstallData, DGE en IB.

Wat kunnen wij voor je doen? 

Wij kunnen jouw webshop bouwen met behulp van de B2B suite van het webshop platform Shopware. Van basis webshop tot en met een complete webshop met alles erop en eraan. Een standaard template of uniek design. Afhankelijk van jouw wensen, eisen en ambities. 

Heb je een WMS, datapool, zoals bijvoorbeeld EZ-base of 2ba, ERP-, PIM- of boekhoudsysteem die je graag wilt integreren? Geen probleem, wij zorgen voor een naadloze koppeling tussen je systemen. Zo zorgen wij ervoor dat jij online marktleider wordt!