Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Eenvoudig je producten adverteren met Shopping ads

Categorie├źn: 

Shopping ads zijn een belangrijk onderdeel van je online marketing strategie.

Vanwege het visuele aspect zijn de advertenties opvallend en ben je goed zichtbaar in de zoekresultaten. Eigenlijk is het een gemiste kans om Shopping ads niet in te zetten, en met onze hulp is dit gemakkelijker dan je denkt. 

Je producten online adverteren

Monika is werkzaam als SEA-specialist bij Tomahawk Digital Marketing. Ze deelt graag haar kennis over Shopping Advertenties met onze Angelique en jou.

De ingredi├źnten voor succesvolle Shopping ads

Een shopping advertentie bestaat uit drie vaste onderdelen, namelijk een afbeelding, prijs en titel. Naast de specifieke eisen die vanuit Google worden gesteld, zijn er ook nog zaken die je kunt optimaliseren voor het beste resultaat.

  1. Titel: een goede titel bevat niet alleen een omschrijving van het product dat je verkoopt. Het bevat ook de woorden en termen waar mensen op zoeken binnen zoekmachines.
  2. Prijs: het helpt altijd als jouw product goedkoper is dan hetzelfde product bij een concurrent. Om verkoopprijzen van concurrenten te achterhalen zijn er verschillende tools beschikbaar. Ook binnen de interface van shopping ads kun je inzicht krijgen in de gemiddelde marktprijs binnen de productcategorie waarin je adverteert. 
  3. Afbeelding: zorg voor een hoge resolutie afbeelding met een duidelijke (liefst witte) achtergrond waar het product duidelijk op staat.

Naast deze vaste onderdelen is het ook slim om eventuele andere voordelen van je webshop te benoemen, zoals kortingscodesuitverkoopgratis verzending en meer. Het resultaat zijn advertenties zoals deze hieronder.

Kies je producten, wij doen de rest

Adverteren met Shopping ads is zo eenvoudig omdat jij als webshop eigenaar weinig hoeft te doen. Je kiest met welke producten je wilt adverteren; meer is niet nodig. Met het opzetten van de advertenties, koppelen van je webshop aan shopping ads of uploaden van de productfeed in het Google Merchant Center hoef jij je niet bezig te houden. Tomahawk en H1 kunnen deze taken van je overnemen, altijd in overleg met jou natuurlijk. Zo wordt adverteren in shopping gemakkelijk!

Wil jij gratis beter worden in online marketing? Samen met online marketing agency Tomahawk hebben wij 6 toepasbare online marketing insights gebundeld. Zes weken lang krijg jij elke week een online marketing insight in je inbox over hoe je beter kunt worden in een belangrijk onderdeel van online marketing. Vul het formulier hieronder in om de 6 insights te ontvangen.