Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Wat zijn de grootste webshops ter wereld?

Categorieën: 

Waarschijnlijk hebben we allemaal zo onze favoriete webshops.

Maar ook leuk om te weten is welke e-commerce bedrijven nou de grootsten zijn. Wellicht ken je de meeste wel of heb je zelfs wel eens iets besteld in één van de volgende grootste webshops ter wereld.

Toch zullen er ook een aantal in het rijtje staan die je misschien niet kent, omdat niet alle grootste webshops ter wereld ook actief zijn in Europa. Benieuwd wie er in dit rijtje staan? Lees snel verder!

8. Groupon

Groupon is een Amerikaanse online marktplaats en werd in 2008 gelanceerd. Het idee achter Groupon is het verkopen van deals met groepskortingen. Denk aan een bezoek aan de dierentuin of een high tea voor een bepaald aantal personen met een hoge korting. Op deze manier verbindt Groupon lokale bedrijven in 500 steden wereldwijd met haar gebruikers.

7. Zalando

Zalando is het enige Europese bedrijf in deze lijst en heeft haar hoofdkantoor in Berlijn. Dit online warenhuis verkoopt kleding, schoenen en accessoires. In 2010 ging Zalando voor het eerst verkopen in een niet Duitstalige markt, namelijk Nederland.

6. B2W Companhia Digital

B2W Companhia Digital is een Braziliaanse online retailer met verschillende webshops onder zich. Het is de grootste partij in Latijns Amerika en heeft een marktaandeel van 50%. B2W Companhia Digital is opgericht in 2006 en maakt ook stappen in de Amerikaanse markt.

5. Rakuten

Het Japanse e-commerce bedrijf Rakuten is opgericht in 1997 en heeft imiddels zo’n 70 bedrijven onder haar naam. Denk aan de grootste Japanse online bank en de instant messaging app Viber.

4. eBay

eBay zal een ieder wel bekend zijn. Opgericht in 1995 in de Verenigde Staten en een van de eerste succesvolle e-commerce bedrijven. eBay is voornamelijk bekend door de online veilingen die er plaatsvinden, maar je kunt er ook meteen een aankoop doen zonder biedingen.

3. Alibaba

Alibaba is vandaag de dag een van de grootste webshops ter wereld en actief in meer dan 200 landen. Het bedrijf is opgericht in 1999 in China en een echt succesverhaal. De oprichter Jack Ma begon zijn carrière met het maken van websites voor verschillende bedrijven en nadat dit zo veel resultaat boekte, richtte hij de Alibaba Group op.

2. Jingdong

Ondanks dat Alibaba populairder is en een groter marktaandeel heeft, had Jingdong het afgelopen jaar een ruim 15 miljard Dollar hogere omzet. Het Chinese Jingdong is opgericht in 1998 en houdt zich veel bezig met technische ontwikkelingen. Denk aan Artificial Intelligence en bezorging met drones.

1. Amazon

Begonnen als online boekenwinkel en inmiddels uitgegroeid tot het internet bedrijf met de grootste omzet ter wereld. Amazon is in 1994 in de VS opgericht door Jeff Bezos. Hoewel Amazon in Nederland nog niet zo aanwezig is, is het dus wel de grootste webshop ter wereld.