Zelf order verzenden wordt gemakkelijker met een koppeling!

Maak je geen gebruik van een fulfilment partij en regel je dus zelf het verzenden van bestellingen in je webshop?

Dan kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken door een koppeling van je webshop met een verzendpartij. We zetten hier een aantal koppelingen voor je op een rijtje.

Wat zijn de voordelen van een koppeling  met een verzendpartij?

Het is goed mogelijk om de verzending van bestellingen in je webshop zelf te verzorgen. Het uit handen geven van het logistieke proces in je webshop aan een e-fulfilment partij is niet voor iedere webshop nodig. Zeker webshops die verkopen aan consumenten en relatief niet zo groot zijn, kunnen de verzending prima zelf regelen.

Maar hoe kun je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken? Een koppeling met een verzendtool of verzendsoftware biedt daar een goede uitkomst voor. Door zo’n koppeling kun je tijd en dus ook geld besparen. Je kunt je verzendproces optimaliseren en een stuk efficiënter maken. Dit zorgt er ook voor dat jij je focus meer kunt verleggen op andere bedrijfsprocessen.

verzenden

Welke koppelingen zijn er?

Wij kunnen je webshop koppelen met verschillende verzendpartijen of -tools. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Shops United

Shops United is een totaaloplossing voor het verzenden van pakketten en helpt je bij het optimaliseren van het verzendproces van je webshop. Wanneer je webshop is gekoppeld met Shops United, hoef je zendingen niet meer handmatig in te voeren. Met behulp van de Shops United online software kun je veel tijd besparen, bijvoorbeeld door de ‘Scan & Print module’. Daarbij kun je ook direct verzendkosten besparen, omdat Shops United de verzendingen van verschillende webshops bundelt en zo voor lagere prijzen kan verzenden.

SendCloud

De verzendtool SendCloud biedt een uitkomst voor het gehele verzendproces; van het verwerken van orders, tot het printen van verzendlabels, het versturen van Track en Trace e-mails en het verwerken van retouren. Net als met Shops United kun je met SendCloud gebruik maken van verschillende verzenders. Denk aan PostNL, DHL, UPS en DPD. Door een koppeling met SendCloud bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook geld. SendCloud biedt scherpe tarieven voor het verzenden van je orders. Meld je hier aan bij Sendcloud.

PostNL

Je kunt je webshop ook direct koppelen met PostNL. Ook PostNL biedt volumekortingen aan voor het verzenden van pakketten. Daarnaast kun je ook verzendlabels printen, aanvullende bezorgopties kiezen zoals bezorgen bij een PostNL-locatie en verzenden door de brievenbus met Brievenbuspakje+.

Dymo Labelwriter

Met behulp van één van bovenstaande koppelingen, kun je eenvoudig verzendlabels maken vanuit je webshop. Je kunt ook veel tijd besparen door een koppeling met de Dymo Labelprinter. Je kunt hiermee eenvoudig bestellingen selecteren en adresgegevens doorsturen naar de labelprinter.

Wil je meer weten over verzenden en mogelijke koppelingen met jouw webshop? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.