Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Een eigen marktplaats

De grote online successen van de afgelopen jaren? Dat zijn vaak online marktplaatsen of multisided platforms waar veel aanbieders producten aanbieden aan veel verschillende afnemers. Denk aan Booking.com, Uber, AirBnB, Amazon en Alibaba.com. Wij hebben een platform ontwikkeld waarmee we vrijwel iedere online marktplaats kunnen faciliteren.

Waarom zijn marktplaatsen succesvol?

Onze maatschappij is grotendeels ingericht op basis van héél véél aanbieders van producten of diensten én heel veel vragers. Al eeuwen zijn we als mens op zoek naar de meest efficiënte manier om vraag en aanbod samen te brengen. En ja, vroeger deed je dat op de markt.

Nu het internet ons helpt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, is er ruimte voor online marktplaatsen. Platforms waar je voor een specifieke product- of diensten categorie makkelijk een overzicht van het aanbod krijgt. Bijvoorbeeld op basis van prijs, kwaliteit, service of locatie.

Een voorbeeld? Hotelkamers konden altijd al geboekt worden. Sinds Booking.com is het alleen makkelijker geworden om hotels te vergelijken op de factoren die jij van belang vindt.

Is er nog ruimte voor nieuwe online marktplaatsen?

Natuurlijk zijn er een aantal webgiganten die een enorm dominante rol hebben in hun product- of servicecategorieën. Als je een concurrent van Amazon.com wilt worden, moet je van heel goeden huize komen en een heel innovatief concept aanbieden.

Er zijn ook nog markten en sectoren te vinden die nog niet zo transparant zijn of moeilijk online bereikbaar. Zo was ons initiatief BimBimBikes in staat om in twee jaar ’s werelds grootste fietsverhuur boekingsplatform te worden. Waarom? Er was nog weinig concurrentie!

Ook in de verhuisbedrijven markt zijn er grote prijs- en kwaliteitsverschillen. En omdat onze klant Scanmovers dat inzichtelijk maakt voor jouw specifieke verhuizing, groeien ze nu razendsnel.

Wat kunnen wij voor je doen?

Een eigen online marktplaats moet heel degelijk gebouwd zijn. Schaalbaar. Zodat honderden of duizenden aanbieders tegelijkertijd kunnen inloggen en hun assortiment kunnen aanpassen. Zonder dat die duizenden of miljoenen kopers en boekers daar last van hebben.

Daarom hebben we een degelijk en schaalbaar online marktplaats platform ontwikkeld. Dat platform kunnen we aanpassen op basis van jouw eigen marktplaats concept. Je hebt dan het voordeel van maatwerk, maar je profiteert wel van allerlei functionaliteiten die al eerder ontwikkeld zijn.

Omdat we zelf betrokken zijn bij meerdere online marktplaatsen kunnen we je helpen valkuilen te voorkomen. Wij hebben veel geleerd en die lessen brengen we graag aan je over.