Een responsive webshop

Wat is een responsive webshop?

Één webshop voor desktop, tablet en smartphone

In een responsive webshop past je shop zich aan het scherm van de gebruiker aan. Op deze manier passen de lay-out en de content zich aan aan de resolutie van het beeldscherm op verschillende devices. 

Wat zijn de voordelen van een responsive webshop?

  • Één shop voor desktops, tablets en smartphones

  • Content is altijd leesbaar en producten zijn bestelbaar op ieder scherm

  • Betere vindbaarheid in Google

  • Uniek ontworpen eigen design

  • Mis geen omzet meer bij smartphone en tablet gebruikers

  • 90,3% van de Nederlanders maakt gebruik van een smartphone in 2018 (bron)

  • 68,8% van de Nederlanders maakt gebruik van een tablet in 2018 (bron)

Responsive in de praktijk

Waarom een responsive webshop?

Internet op laptops en desktops wordt steeds meer vervangen door tablets en smartphones. Tablets en smartphones hebben andere schermafmetingen en worden op een andere manier bediend.

Uit onderzoek van IDG blijkt dat wel 69% van de Europese tablet bezitters kochten iets online met hun tablet. Je kunt het je voorstellen… achterover leunend op de bank een beetje swipen en surfen om vervolgens geld uit te geven. Een echte koopmachine dus. Ook in de rest van de wereld wordt de tablet veel als shopping tool gebruikt.

Maar hoewel er nog steeds mensen zijn die niet geloven dat de smartphone wordt gebruikt voor aankopen, lijkt m-commerce nu toch echt door te breken.

Maar liefst 68% van de Europese smartphone gebruikers koopt regelmatig iets via de smartphone. In bijna alle gebieden in de rest van de wereld ligt dit percentage nóg hoger.

Wat zegt dit over jouw webshop? Je moet tenminste zorgen voor een mobiele versie maar nog beter is een responsive webdesign.

  1. Lagere Bouncerate: Met een responsive design heb je minder mensen mensen die meteen weer afhaken als ze op je site komen via een tablets of mobiel.
  2. Hogere conversie: Responsive design zorgt er voor dat mensen met een tablet of mobiel ook makkelijk kunnen shoppen. De koopkans neemt dus toe!
  3. Het is beter voor je ranking in Google. 

Responsive design goed voor SEO

Een zeer belangrijke reden om je shop of site responsive op te zetten is dat het goed is voor de vindbaarheid van je shop in zoekmachines als Google, de SEO.

Er vanuitgaande dat met het groeiend smartphone gebruik je sowieso al snel een versie van je shop voor smartphones zult moeten maken heeft een responsive site veel voordelen voor de SEO:

Dit zijn belangrijke argumenten om je shop of site responsive te laten bouwen. 
 
Wil je weten wat anderen over dit onderwerp schrijven? Klik dan eens op onderstaande links:

Het is dus weggegooid geld om geen mobiel geoptimaliseerde site te hebben. Al helemaal als je je bedenkt dat 41% van de websitebezoekers wel eens naar een site van een concurrent gaat als de mobiele beleving op een site slecht is. Verder heeft 61% een betere indruk van een merk met een mobiele site.

Ben jij op zoek naar een responsive webshop of wil je kijken naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!