Shopware Enterprise

Met Shopware Enterprise kun je je B2C en B2B bedrijfsprocessen gemakkelijk combineren binnen één platform. Deze Enterprise versie is erop gericht jouw e-commerce infrastructuur, sales activiteiten en andere bedrijfsprocessen te organiseren en te beheren. Het e-commerce platform is flexibel en te configureren naar de wensen van jouw organisatie. Shopware Enterprise is zo ontworpen dat het kan voldoen aan de meest uitdagende eisen van bijvoorbeeld jouw producenten en leveranciers; zonder compromissen met de snelheid en veiligheid.

Als Shopware Partner kunnen wij complexe vraagstukken oplossen en alle zorgen uit handen nemen. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.
Shopware Enterprise

Wat zijn de voordelen van Shopware Enterprise?

Lage ‘Total Cost of Ownership’


Shopware heeft een lage Total Cost of Ownership (TCO). Dit betekent dat de totale kosten van een webshop relatief laag zijn. Deze relatief lage totale kosten worden mogelijk gemaakt door de eenmalige licentie aankoop, vele functionaliteiten en ‘state-of-the-art’ technologie.

Schaalbaar en hoge prestaties

Om te voldoen aan al jouw prestatie-eisen is de architectuur van het Shopware Enterprise platform zo ontworpen zodat je webshop eenvoudig uitgebreid en opgeschaald kan worden. Je e-commerce webshop (infrastructuur) kan hierdoor meegroeien met het tempo van de organisatie.

Korte ’time-to-market’

Haal je voordeel uit de enorm verminderde project cycli, en kosten, doordat veel bedrijfsprocessen onder de standaardoplossing van Shopware Enterprise vallen. Wij kunnen samen met jou een Shopware webshop opzetten, implementeren en koppelingen (ERP, PunchOut catalog, POS etc.) aan de webshop toevoegen.

Optimale veiligheid

Met Shopware heb je altijd een sterke partner aan je zijde. Enterprise-klanten krijgen persoonlijke support gedurende de hele periode van het project. Wij als Shopware partner zijn gespecialiseerd in grote en kleine Shopware projecten.

Kennis ondersteuning

Shopware biedt een in-house training of online certificering aan op het gebied van applicatie, ontwikkeling en sjablonen. Indien nodig is hun Customer Success-team beschikbaar voor ondersteuning en kunnen wij jou altijd tijdens de project implementatie en onboarding zo goed mogelijk begeleiden.


Download hier de gratis Shopware Enterprise whitepaper

Wil je meer informatie over Shopware Enterprise? Download hieronder dan gratis de whitepaper.


  Voor zowel consumenten als inkopers is het belangrijk dat ze snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken binnen jouw webshop. Shopware Enterprise heeft een extensie genaamd ‘Enterprise Search’. Enterprise Search is een zoekmachine die gebruik maakt van Elasticsearch, hierdoor is het eenvoudig te configureren en heeft het hoge zoekprestaties. Je klanten kunnen dus snel vinden waar ze naar opzoek zijn.

  Met Enterprise Search kan je producten, categorieën en producenten ‘boosten’. Zo’n boost kan tijdelijk of permanent. Een boost vergroot het aantal bezoekers op de betreffende pagina’s.

  Hieronder staat een overzicht van functies die de Shopware Enterprise Search aanbiedt:

  • Content search: naast zoeken naar producten kan er ook gezocht worden naar content pagina’s.
  • ElasticSearch: een bekende, goed presterende, schaalbare zoekmachine.
  • Behavioural boosting: boost producten, categorieën of producenten op basis van klantgedrag.
  • Synonyms: synoniemen worden herkent door de zoekfunctie.
  • Shopping worlds: je kunt ‘shopping worlds’ definiëren voor bepaalde zoekopdrachten.
  • Zoekopdrachten begrijpen: naast typefouten, kan Enterprise Search ook samengestelde woorden splitsen.
  • Optimizing words: helpt je begrijpen waarom bepaalde zoekwoorden hoger scoren dan andere.
  • Heel goed te configureren: zoektermen en het aantal resultaten per inhoudstype is configureerbaar.

  Over Shopware

  Shopware is een Duits e-commerce platform dat al circa 19 jaar bestaat. Het platform heeft meer dan 100.000 klanten. Bedrijven zoals bijvoorbeeld Nikkie, Aston Martin, Jägermeister en Haribo vertrouwen op Shopware Enterprise. Shopware wordt door velen gezien als hét betere alternatief voor Magento.

  Wij werken als Shopware Partner aan grote en kleine projecten onafhankelijk van de grootte van de organisatie die de opdrachten geeft. Dit kunnen complexe projecten met veel koppelingen zijn, maar ook minder complexe projecten zijn welkom bij ons!

  Specifiek opzoek naar een B2B webshop? Bekijk dat hier de pagina over de B2B Suite van Shopware Enterprise!