H1

Wij maken jou online marktleider

Webshop scan

Cadeautje! Via deze pagina kun je jouw gratis webshop scan aanvragen. De scan beoordeelt je webshop aan de hand van een vijftal onderdelen: Search Engine Optimization (zowel on page als off page), gebruiksvriendelijkheid, prestaties, social media en veiligheid. Ontvang binnen 2 minuten een scan van jouw webshop in je inbox!

Wat is een webshop scan?

De webshop scan geeft eigenlijk antwoord op de vraag hoe goed je webshop presteert. De uitkomsten worden overzichtelijk weergegeven in een rapport dat je krijgt toegestuurd na je aanmelding. We beoordelen je webshop met een totaalscore van F- (laag) tot A+ (hoog) en geven aanbevelingen over waar het beter kan. Bij de uitvoering hiervan kunnen wij je waar nodig helpen.

De onderdelen van de webshop scan

Search Engine Optimization (SEO)

In het onderdeel Search Engine Optimization wordt je webshop op zowel on page SEO als off page SEO gecheckt. Zo wordt er gekeken naar meta tags en meta description, de zoekwoordconsistentie en de alt-attributen van je afbeeldingen. Ook worden je links gescand (interne linkstructuur, broken links, backlinks) en wordt er gekeken of je een sitemap hebt.

Gebruiksvriendelijkheid en prestaties

Is jouw webshop responsive? Is alles goed leesbaar? Heb je een favicon? Allemaal vragen die horen bij de gebruiksvriendelijkheid van je webshop. Onder prestaties vallen o.a. de snelheid en de grootte van je site.

Social media

Hoe aanwezig en actief ben je op social media? Ook dit wordt beoordeeld in de webshop scan. Zijn alle social mediakanalen verbonden met je webshop? En wat is je engagement?

Veiligheid

Ook de veiligheid van je webshop wordt op verschillende manieren gescand. Is SSL geactiveerd op je website? Heb je een HTTPS redirect? Zijn er e-mailadressen als platte tekst te vinden op je site?

 

Vul nu het formulier in en je ontvangt binnen 2 minuten resultaat!

Meer weten?

We praten graag met je verder!