Kom op dinsdag 10 september naar Hello Shopware NL in Rotterdam!

Webshop scan

Via deze pagina kun je jouw  webshop scan aanvragen. De scan beoordeelt je webshop aan de hand van een zestal onderdelen: Search Engine Optimization (zowel on page als off page), gebruiksvriendelijkheid, prestaties, backup, recovery & failover en veiligheid. Laat ons je nu informeren!

Wat is een webshop scan?

De webshop scan geeft eigenlijk antwoord op de vraag hoe goed je webshop presteert. De uitkomsten worden overzichtelijk weergegeven in een rapport dat je krijgt toegestuurd na je aanmelding. We beoordelen je webshop en geven aanbevelingen over waar het beter kan. Voor slechts €800 weet je exact wat jouw volgende stappen moeten zijn. Bij de uitvoering hiervan kunnen wij je waar nodig helpen.

De onderdelen van de webshop scan

Search Engine Optimization (SEO)

In het onderdeel Search Engine Optimization wordt je webshop op zowel on page SEO als off page SEO gecheckt. Zo wordt er gekeken naar meta tags en meta description, de zoekwoordconsistentie en de alt-attributen van je afbeeldingen. Ook worden je links gescand (interne linkstructuur, broken links, backlinks) en wordt er gekeken of je een sitemap hebt.

Gebruiksvriendelijkheid en prestaties

Is jouw webshop responsive? Is alles goed leesbaar? Heb je een favicon? Allemaal vragen die horen bij de gebruiksvriendelijkheid van je webshop. Onder prestaties vallen o.a. de snelheid en de grootte van je site.

Performance

Hoe snel is je site? Hoe snel is je site als het onder druk wordt gezet? Welke performance optimalisaties zijn er mogelijk?

Veiligheid

Natuurlijk kijken we naar de veiligheidsbasicsIs SSL geactiveerd op je website? Heb je een HTTPS redirect? Zijn er e-mailadressen als platte tekst te vinden op je site?

Maar we gaan ook een stuk verder. Loop je achter met versies in bijvoorbeeld PHP? Zijn er grote risico’s? Zien we lekken? Zijn er andere dingen die wij hier niet noemen omdat we niemand op ideeën willen brengen?

Hosting

We komen regelmatig tegen dat er niet zoveel mis is met de shop, maar dat de hosting geoptimaliseerd kan worden. We checken het voor je én geven je indien nodig advies.

Backup, recovery & failover

Wat gebeurt er als het fout gaat met je site? Wat kost het als je tijdelijk niet beschikbaar bent? Heb je veiligheidsmaatregelen genomen? We geven je er graag advies over.

Ontmoet onze
coding heroes

Benieuwd wie jouw website maakt en verbeterd? Ons team bestaat uit coding heroes, project managers, designers en marketeers.

hero