Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Florensis

Florensis is een toonaangevend familiebedrijf in de internationale sierteelt. Het familiebedrijf streeft ernaar om de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en teler te worden.

Florensis gebruikte geen PIM-systeem, maar een ERP-systeem en een zelf ontwikkelde database applicatie om hun productdata te managen. Daarnaast gebruikte iedereen nog Excel bestanden om product data te delen en te importeren. Daarbij kwam dat inkomende data niet gevalideerd werd. Dit zorgde ervoor dat de kwaliteit van de productdata niet altijd goed was. Nu door ons Pimcore is geïmplementeerd en de processen geharmoniseerd zijn, zijn deze problemen opgelost. 

image image

De opdracht

Meer dan 4 miljoen data objects.

De grootste uitdaging van dit project was de grote hoeveelheid data objects. Florensis had meer dan 4 miljoen data objects, verdeeld over 50 verschillende classes. Deze enorme hoeveelheid data objects moest meegenomen worden in het systeem. Daarbij kwam ook nog dat de data gestructureerd was in een heel complexe data structuur. Dit was de reden dat we geen gebruik konden maken van de standaard grids. We hebben een aantal onderdelen van Pimcore op maat gemaakt voor Florensis.

Diensten
PIM
hero

Oplossing

Pimcore’s vermogen om te gaan met complexe data structuren.

Gelukkig kan Pimcore omgaan met complexe data structuren en grote volumes productdata. Wij waren in staat om sommige modules van Pimcore op maat te maken voor Florensis, doordat Pimcore een open source platform is. Maatwerk was vereist om te voldoen aan de eisen van Florensis. Zo hebben we bijvoorbeeld custom grids gemaakt. Onze custom grid is interactiever dan de standaard grid van Pimcore. Het belangrijkste doel van dit project was het valideren van inkomende data voordat het doorgestuurd wordt naar het ERP-systeem. Dit doel is bereikt.

Tools

Bij dit project zijn de volgende modules van Pimcore gebruikt: PIM/MDM, DAM

hero

Resultaat

Natuur is divers en niet te vangen in één perspectief. Onze supply chain van planten is divers en vol uitzonderingen. Met behulp van onze partner H1 en onze product owners hebben we deze uitdaging overkomen en een efficiënt en schaalbaar PIM-systeem ontwikkeld. Zodat de gebruikers zich kunnen focussen op het toevoegen van waarde en hun bedrijf laten groeien.

Medewerkers van Florensis die in aanraking komen met productdata, hoeven het onhandige ERP-systeem niet meer te gebruiken. Doordat het Pimcore systeem gepositioneerd is voor het ERP-systeem, kunnen de medewerkers van Florensis de data op een handigere en productievere manier wijzigen en manipuleren. Een ander groot voordeel van het Pimcore systeem, is dat productdata gevalideerd wordt voordat het terecht komt in het ERP-systeem. Dit betekent dat Florensis’ productdata nu altijd van hoge kwaliteit is. Ook zorgen de betere workflows en dataopslag voor een prettigere werkervaring voor het personeel.

Resultaten:

  • 30% minder tijd nodig voor data onderhoud
  • 4.758.411 data objects
hero
Naam
Robbert Hamer
Functie
Product Owner Pim
Tevreden

De data structuur van Florensis was zo complex dat we alleen Pimcore konden gebruiken. Anderen PIM-systemen waren niet geschikt.

hero
Naam
Alexander Batenburg
Functie
Tech Architect & Senior Pimcore Developer
Tevreden

Met dank aan ons professioneel team.

Webdevelopment
Alexander
Technical Lead
Eric
Fullstack developer