H1

Wij maken jou online marktleider

HemdvoorHem

www.

HemdvoorHem is een van de grootste overhemden webshops in Nederland. De webshop is gespecialiseerd in overhemden van de betere merken en richt zich daarmee voornamelijk op de zakelijke man.

Wat hebben we gedaan?

Omdat HemdvoorHem binnen korte tijd flink was gegroeid, kwam de webshop voor allerlei uitdagingen te staan. We hebben daarom zowel aan de voor- als aan de achterkant van de shop aanpassingen gedaan. Zo hebben we ons beziggehouden met aanpassingen op het gebied van automatisering, zodat het logistieke proces voor de webshop-eigenaar sneller en efficiënter verloopt. Omdat er steeds meer verkeer is op de webshop, wordt er ook meer van de website gevraagd.

Inmiddels streeft de shop naar omzetverdubbeling en zijn we continu bezig met kijken waar we verbetering door kunnen voeren. Zowel aan de voorkant voor de klant, als aan de achterkant voor de webshopeigenaar zelf. We zorgen ervoor dat de website snel blijft draaien, stabiel is en een hoger conversiepercentage behaalt. Daarnaast zijn we bezig met hoe we aan de achterkant de efficiëntie kunnen verbeteren.

Proces

Met de Kanban methode hebben we tijdens dit project agile gewerkt. Dit betekent dat we brainstormen over bepaalde issues en deze vervolgens uitzetten, afronden, nakijken en bepalen daarna wat we kunnen verbeteren.

Tools

  • Elasticsearch
  • MailChimp
  • Redis
  • Jira
  • Git

Resultaat

HemdvoorHem is nu een stabiele en betrouwbare site. De responstijd is met 90% verbeterd; de zoekfunctionaliteit en filter zitten onder de 400 miliseconden. Bovendien is gezorgd voor tijdsbesparing binnen het proces van de webshopeigenaar.

Zonder de hulp van H1 hadden we nooit zo'n succesvol e-commerce bedrijf op kunnen zetten.
- Michiel Snoek, HemdvoorHem -

Wie werkten eraan mee?

Alexander

Technical Lead

Ben

Backend developer

Johan

E-commerce succes manager

Kenny

Designer / Frontend developer

Mounaim

Backend developer

Yakup

Designer / Frontend developer

Eric

Fullstack developer