H1

Wij maken jou online marktleider

WOOOF

www.

WOOOF is een betaalbaar maar premium hondenvoermerk van uitstekende kwaliteit. Wooof gebruikt nauwkeurig geselecteerde ingrediënten. Die ingrediënten worden natuurlijk geperst tot hondenbrokken die bijdragen aan de ontwikkeling van de hond. WOOOF is onderdeel van Hellopets, the pet brand company. 

Wat hebben we gedaan?

Hellopets maakte gebruik van meerdere losse webshops voor haar verschillende markten en merken. De groei nam flink toe en Hellopets kreeg behoefte aan één systeem, waarin de verschillende shops beheerd kunnen worden.

Belangrijk hierbij is dat er voldoende flexibiliteit is om de verschillende webshops écht eigen te laten zijn, maar tegelijkertijd zo degelijk dat de enorme bestelvolumes zonder vertraging verwerkt kunnen worden. De baasjes moeten razendsnel en reuze handig de voeding voor hun huisdieren kunnen bestellen.

De organisatie wilde lekker snel en efficiënt de duizenden orders verwerken. Ze wilde geen tijd kwijt zijn met de financiële administratie of de communicatie met het warehouse van de fulfillment partner.

We gebruikten de Open Source Community Edition van Shopware. Deze Shopware 6 shop is schaalbaar, kan moeiteloos meerdere storefronts aan en is door de API first architectuur relatief eenvoudig te koppelen met onder andere boekhoudsystemen, fulfillment systemen en marketing automation oplossingen.

We ontwierpen de shop die aansluit bij de huisstijl van WOOOF.  We optimaliseerden de standaard Shopware 6 user experience en we koppelden de shop aan Exact Online, VDM fulfilment, Channable en Mailchimp. Ook migreerden we alle data uit het vorige shopplatform naar het nieuwe, zodat klantinformatie en orderdata niet verloren ging.

Binnenkort lanceren we de shops van de andere Hellopets merken.

Proces

Het is altijd fijn om een betrokken klant te hebben met verstand van E-commerce.

We liepen het proces van intake, sprints en oplevering intensief met elkaar door. Gegeven het hoge eisen niveau van Hellopets waren de test sessies intensief. Omdat 70% van het verkeer op Wooof via mobiel verloopt, hebben we op zeer veel verschillende mobile devices getest.

We kwamen gezamenlijk tot hele goede usability oplossingen voor zowel de klant als medewerkers van Hellopets.

Om de overgang naar de nieuwe shop ook voor de interne organisatie soepel te laten verlopen, hebben we korte video instructies gemaakt. Deze videos zijn specifiek gericht op het unieke orderafhandeling en klantenservice proces van Hellopets.

Tools

  • Onze eigen Woocommerce / Magento naar Shopware migratie tool
  • Onze eigen Exact Online – Shopware koppeling
  • Een maatwerk koppeling tussen Shopware en VDM fulfilment
  • Plugins voor Google Analytics, Google Enhanced Ecommerce, Google Tag Manager.
  • Onze eigen Channable koppeling voor producten, prijzen, order terugkoppeling en track en trace
  • Op maat gemaakt design.
  • Automatische afbeeldingen compressie tool van afbeeldingen afhankelijk van device

Resultaat

Een razendsnelle shop die de duizenden orders aan kan. Onze doelstelling was om de shop niet alleen sneller dan de vorige te maken, maar ook sneller dan giganten als Bol.com en Amazon. Dat is gelukt!

We wilden veel onnodige administratieve rompslomp voorkomen. Onze geautomatiseerde koppelingen tussen Shopware 6, Exact Online en Mollie tovert een lach op het gezicht van de boekhouder.

De Shopware 6 shop is super stabiel en wordt als zeer gebruiksvriendelijk ervaren door de klanten.

De gebruiksvriendelijke en stabiele basis is gelegd. We kunnen nu ook de overige merken van Hellopets migreren naar hetzelfde multishop platform.

De samenwerking met H1 hebben wij als erg fijn ervaren. Korte lijnen, kennis van zaken en zeer gedreven. Ze gaan voor het maximale resultaat bij elk project en nemen met minder geen genoegen.
- Ivan, WOOOF -

Wie werkten eraan mee?

Johan

E-commerce succes manager

Yakup

Designer / Frontend developer

Alexander

E-commerce succes manager

Ben

Backend developer

Kenny

Designer / Frontend developer

Eric

Solution architect

Anne

E-commerce succes manager