H1

Wij maken jou online marktleider

Een snelle mobiele site

Een langzame mobiele website houdt jouw bedrijf tegen om te groeien. De mobiele snelheid van je site speelt een steeds grotere rol. Met meer dan 93% van de Nederlanders die in het bezit zijn van een smartphone, zien we dat zij ook steeds meer aankopen voldoen via hun smartphone. Een slome site is dan een conversie-killer. Is jouw mobiele site snel genoeg? Test het nu gratis!

De snelheid van jouw mobiele website of webshop heeft invloed op een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan je ranking in Google, maar ook de gebruikerservaring op jouw site. Hoe sneller de website is, hoe hoger de conversie zal zijn. Waarom? Bezoekers en potentiële klanten haken namelijk al gauw af wanneer zij moeten wachten tot een pagina is geladen.

Waarom moeten mobiele websites snel zijn?

Zoals vermeld, is meer dan 93% van de Nederlanders in het bezit van een smartphone. 65% van de personen boven de 16 jaar voert dagelijks zoekopdrachten uit via een smartphone. Gebruikers van een smartphone maken vaak gebruik van een 3G of 4G netwerk. Deze connecties zijn normaal gesproken trager in vergelijking met de connectie op een desktop apparaat. Om dezelfde snelheid te garanderen, moet de snelheid op mobiele toestellen verbeteren. Websites moeten dus mobiel-vriendelijk zijn.

Hoe test je of jouw site aan de eisen voldoet?

Google is met allerlei initiatieven bezig om mobiele gebruikers een betere ervaring te bieden. Een van hun initiatieven is Think with Google. Op deze site kun je de snelheid van jouw website testen én vergelijken met andere websites, bijvoorbeeld die van je concurrenten. De test laat je zelfs zien wat jouw additionele omzet zou kunnen zijn wanneer je de snelheid van jouw mobiele webshop optimaliseert! De uitkomst van de test geeft concrete stappen om de snelheid van jouw site te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn de grootte van de afbeeldingen op je site, iets wat je zelf eenvoudig op kunt lossen. Andere stappen zijn met een aanpassing te verhelpen door jouw webdeveloper of IT afdeling. Denk hierbij aan de caching instellingen op de server. AMP (Accelerated Mobile Pages) en PWA (Progressive Web Apps) zijn een andere oplossing die je wellicht voor jouw mobiele strategie kunt toepassen. Meer weten over PWA? We schreven hierover een blogpost.

Benieuwd hoe snel jouw mobiele site is én wat je kunt verbeteren?

Hoe voer je de test uit?

  1. Ga naar deze website om jouw website te testen op mobiele snelheid.
  2. Vul de URL van je website in en klik op het blauwe pijltje om de test te starten. 
  3. Selecteer het land en het netwerk (3G of 4G) waarop je jouw site wilt testen.
  4. Klik rechtsonder op “Skip to my results” om je resultaten te bekijken.
  5. Vul de URLs van je concurrenten in om te zien hoe de snelheid van jouw website zich verhoudt tot die van anderen.
  6. Vul jouw maandelijkse bezoekers, conversieratio en gemiddelde aankoopwaarde in. Zo zie je wat de potentiële extra omzet zou zijn wanneer de snelheid van jouw mobiele website optimaliseert.
  7. Download het rapport door op “Generate report” te klikken. Je ontvangt deze in je inbox!
  8. In het rapport vind je extra tips en concrete stappen om jouw website te optimaliseren. Deel dit rapport met je webdeveloper en maak een plan van aanpak hoe je de mobiele site gaat versnellen.

Na de test vragen over de concrete stappen ter verbetering van jouw mobiele site?

Je mag ons altijd vragen stellen! Stuur ons gerust een e-mail via contact@h1.nl met het rapport in de bijlage of neem contact met ons op via het contactformulier.

Meer weten?

We praten graag met je verder!