Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

5 onmisbare tools voor webshop beheerders

We houden ons graag aan onze belofte.

H1 maakt jou online marktleider. Wanneer de webshop live is en de online verkopen binnen stromen, is het tijd om je webshopverkeer te analyseren, je online bereik te vergroten en de webshop te optimaliseren. Hoe? We geven je graag 5 suggesties van webshop tools die essentieel zijn voor iedere webshopbeheerder.

Inzicht in de data van je webshop met Google Analytics

Je hoort het waarschijnlijk steeds vaker: data is alles. Met Google Analytics krijg je een breed inzicht in bijna alle data over je webshop, zolang deze goed is ingesteld. Zorg er altijd voor dat je 3 verschillende weergaves hebt: een weergave met alle ruwe data, een weergave waarin je kunt testen met filters en een weergave waarin de gefilterde, juiste data te vinden is. Het instellen van doelen is erg belangrijk om zo je KPI’s te meten. Wil je meer leren over Google Analytics? Google biedt een gratis cursus aan voor beginners waarin je alle ins-and-outs van Google Analytics leert. Je vindt de cursus via deze link.

Analytics te ingewikkeld? Of de data van meerdere tools overzichtelijk weergeven? Maak dan een dashboard met Databox of laat dit doen – door ons bijvoorbeeld

Een strategie en KPI’s bepalen is één ding, maar dit inzichtelijk krijgen, mijlpalen behalen en eventueel bijsturen is weer wat anders. Wanneer je jezelf verliest in de vele rapporten die Google Analytics te bieden heeft, is het ook handig om een dashboard te (laten) maken. Op een dashboard zie je in één oogopslag alle data die je nodig hebt om snel te kunnen schakelen en conclusies te trekken. Schrijf bij het bepalen van een strategie op welke data deze strategie ondersteunen, en voeg deze toe aan een dashboard. Je kunt een dashboard ook maken in Google Analytics, maar met een tool als Databox kun je meerdere databronnen koppelen. Denk hierbij aan advertentiekanalen, CRM systemen, automation, social media kanalen en meer.

Staat jouw Google Analytics goed ingesteld of wil je liever een dashboard laten maken waarop je alle relevante data in een oogopslag ziet? Wij helpen je hier graag bij!

Inzicht krijgen in zakelijke webshopbezoekers met Leadinfo

Als B2B webshop wil je natuurlijk weten welke bedrijven mogelijk interesse hebben in jouw producten. Met Leadinfo krijg je een volledig inzicht in de bedrijven die jouw webshop bezoeken, welke pagina’s zij bekijken en zelfs hoelang zij op een pagina kijken en of ze vaker terugkomen op je webshop. Met automatische triggers kun je direct de interessante suspects eruit filteren. En dan? Het klinkt een beetje eng, maar zoek de verantwoordelijke persoon bij dit bedrijf via LinkedIn op en stuur een berichtje! Je hoeft natuurlijk niet aan te geven dat je hebt gezien dat iemand van het bedrijf in kwestie op jouw webshop heeft gekeken. Een berichtje in de trant van “ik zag je voorbijkomen op LinkedIn en ik denk dat jouw bedrijf wel wat heeft aan *de bezochte pagina op jouw eigen webshop*…” doet wonderen. Echt!

Wil je Leadinfo 14 dagen gratis uitproberen? Dat kan! Meld je aan via het contactformulier via deze link en wij regelen een gratis proefversie voor jou! 

Ben je benieuwd wat jouw bezoekers eigenlijk doen op jouw webshop? Krijg inzicht met Hotjar

Je hebt vast al weleens gehoord van de tool Hotjar. Met deze tool kun je zien hou jouw websitebezoekers zich gedragen op jouw webshop. Je kunt dit zien aan de hand van heatmaps en live opnames. Aan de hand van een heatmap kun je zien hoever jouw bezoekers naar beneden scrollen op een pagina. Misschien staat voor jou belangrijke content wel te ver onderaan je pagina, waardoor je webshopbezoekers dit niet zien. Ook zie je waar je bezoekers het vaakst klikken en waar zij hun muis bewegen. De live opnames geven je een kijkje op het scherm van jouw webshopbezoeker. Missen ze bepaalde knoppen, de “voeg toe aan winkelmand” knop bijvoorbeeld? Dat zou jammer zijn! Hotjar is een goede tool om achter het gedrag van je webshopbezoekers te komen en jouw webshop waar nodig aan te passen. Naast inzichten kun je jouw webshopbezoekers en klanten via Hotjar ook om feedback vragen aan de hand van polls, enquêtes en meer. Een onmisbare tool voor iedere webshopbeheerder die zijn bezoekers en klanten beter wilt begrijpen!

Benieuwd naar de voordelen van Hotjar en wil je dit graag installeren op jouw webshop? Wij kunnen dit voor jou implementeren! 

Wil jij een uitblinken in Search Engine Optimization, ook wel SEO? De tool Ubersuggest van Neil Patel helpt je hierbij!

Met Ubersuggest krijg je inzicht in de beste SEO pagina’s, keyword ideeën voor op jouw pagina’s, content ideeën voor blogs, backlink data en véél meer. De tool geeft je inzicht in je eigen SEO scores, maar ook in die van concullega’s. Ook voor adverteren via Google Ads is Ubersuggest een goede tool, omdat het je zelfs inzicht geeft in de gemiddelde Cost Per Click (CPC), het volume waarmee gebruikers van Google een keyword zoeken en het te verwachten bezoekers op je webshop aan de hand van een keyword. Ontzettend waardevolle informatie dus, en helemaal gratis aangeboden door de SEO en growth koning van het internet: Neil Patel.

Klinkt dit interessant maar vliegen alle buzzwords je om de oren? Wees gerust, wij hebben ervaring met SEO optimalisatie en helpen jou graag op weg!

Wil jij een van deze tools implementeren of meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op