Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Een B2B webshop is relevanter dan ooit

Categorieën: 

Online winkelen voor zakelijke aankopen, we zien het steeds vaker.

chroeven, machineonderdelen of bedrijfskleding: de zakelijke klant is ook actief op het internet. Als B2B (Business to Business) bedrijf is het daarom extra relevant om ook online aanwezig te zijn. Een B2B webshop is dan een goede oplossing.

Wat is een B2B webshop?

Een webshop voor B2B is niet hetzelfde als een consumentgerichte webshop. Zakelijke klanten hebben namelijk een ander inkoopproces dan een consument. De klant verwacht echter hetzelfde gemak en dezelfde koopervaring als bij een B2C (business to consumer) aankoop. Om deze reden zijn snelheid en efficiëntie van groot belang. Nog geen online shop voor jouw B2B? Bedenk dan eens wat een B2B webshop voor jouw bedrijf kan betekenen.

Een B2B webshop stelt andere eisen dan een normale webshop. De klantengroep van een B2B webshop is misschien kleiner, maar deze groep neemt wel veel en frequent producten af. De focus ligt op het eenvoudig bestellen van de juiste producten. Een B2B klant heeft dus iets meer hulp nodig, zeker omdat een fout in de bestelling bijvoorbeeld het productieproces van de klant kan vertragen.

Bestaande software koppelen aan een B2B webshop

Op dit moment gebruikt jouw B2B bedrijf ongetwijfeld software om de bedrijfsprocessen te ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een ERP-systeem (bijvoorbeeld Exact, King, SAP of Oracle)
  • Een Product Information Management syteem (PIM)  
  • Voorraadbeheer systeem
  • Warehouse Management Systeem (WMS)
  • Kassasysteem
  • Logistiek pakket
  • Administratiepakket

Wanneer je een B2B online shop start, is het wel zo makkelijk om deze software te koppelen aan de webshop. Dit kunnen wij eenvoudig realiseren. Hierdoor worden de producten gesynchroniseerd, wordt voorraad in real-time bijgewerkt en kunnen webshop orders eenvoudig verstuurd worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Door onze samenwerking met verschillende groothandels, importeurs en fabrikanten, hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring met bestelsystemen voor B2B webshops. Daarnaast hebben we een complete set aan oplossingen ontwikkeld om niet alleen het bestelproces, maar ook het distributiekanaal te versterken.

Voor Nieuwenhuis Corporate Fashion hebben wij hun webshop voor bedrijfskleding ontwikkeld. 

Benieuwd wat H1 kan betekenen voor jouw B2B bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met Angelique, onze Sales Director, via het formulier hiernaast.

Ook de moeite waard om te lezen

Beste manier om te personaliseren in B2B
e-commerce

7x bestelgemak
voor de B2B
inkoper