Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Een veilige webshop: een eigen server?

Wij vinden het erg belangrijk dat je webshop een veilige omgeving is voor je klanten.

Bovendien is het, om aan de AVG te kunnen voldoen, verplicht om die omgeving ook zo veilig mogelijk maken. Deze blogpost gaat over veiligheid en hosting: waarom raden wij een eigen server aan?

Wat is een server?

Een server is een computer waarop jouw website draait. Een server kan verschillende diensten verlenen aan haar gebruikers (clients). Doordat de server in verbinding staat met het internet, staat ook jouw website in verbinding met het internet (hosting). Je webshop wordt dus gehost op een server.

Bij H1 maken we gebruik van virtuele servers, ook wel cloud hosting genoemd. Daarvoor maken wij gebruik van OpenStack, wat het schalen van je server gemakkelijker maakt.

Een gedeelde server

Standaard staat jouw webshop op een gedeelde server. Wij laten maximaal 10 klanten op een gedeelde server toe, waardoor je er met maximaal 9 ‘buren’ op zit. Op een gedeelde server heb je 1 GB aan opslag en kun je, als je een integratie hebt, deze maximaal 1 keer ’s nachts draaien. Omdat dit voor veel webshops te beperkt is en het eventuele veiligheidsrisico’s met zich meebrengt, zijn wij voorstanders van het gebruik van een eigen server.

Waarom een eigen server?

Er zijn een aantal redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een eigen server, waarbij de veiligheid van je webshop een hele belangrijke is. We zetten de opvallendste redenen voor je op een rijtje:

Met een eigen server..

  • ..is er meer ruimte voor je beschikbaar, afhankelijk van wat je nodig hebt.
  • ..kunnen we specifieke wensen voor je implementeren.
  • ..kun je de integratie met een extern systeem (zoals voorraadbeheer) vaker draaien dan 1 keer per dag.
  • ..kun je meer backups maken, die ook langer bewaard blijven.
  • ..kun je eventueel SFTP toegang krijgen tot bepaalde delen van je shop, waardoor je bijvoorbeeld gemakkelijker afbeeldingen toe kan voegen.
  • ..kunnen we makkelijker schalen. Als je server toch te klein blijkt te zijn, kunnen we deze vergroten of we kunnen je site tijdelijk sneller maken, als je veel verkeer verwacht. Voor sommige zeer drukbezochte webshops realiseren we ook cluster hosting. Hierbij zijn er meerdere servers in verschillende datacenters actief. De load wordt verdeeld over deze servers, waardoor de site sneller wordt en blijft op piekmomenten. En mocht een datacenter uitvallen, dan draait alles gewoon door.
  • ..bevorder je de snelheid en stabiliteit van je webshop, omdat je geen last hebt van je buren.

En last but definitely not least, met een eigen server..

  • ..heb je jouw eigen machine. Stél de site van een van je buren wordt gehackt of gespamd en je zit op een gedeelde server, brengt dit ook voor jouw webshop mogelijke veiligheidsrisico’s met zich mee. Wil je je webshop dus zo veilig mogelijk houden en profiteren van voordelen op het gebied van snelheid, ruimte en stabiliteit? Kies dan voor een eigen server!

Wil je meer weten over een eigen server? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.