Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Een veilige webshop: security scan

Categorie├źn: 

Een veilige webshop is continu noodzakelijk

Maar zeker in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) is de bescherming van je webshop van belang. Maar hoe weet je of jouw webshop veilig is? In deze blog hebben we het over een security scan voor je site.

Hoe weet ik of mijn webshop veilig is?

Bij H1 gaan altijd voor het afleveren van een zo veilig mogelijke webshop. Toch is het zo dat wat vandaag veilig is, morgen niet per definitie nog steeds net zo veilig is. Veiligheid op het internet is geen vaststaand iets, aangezien de online wereld zich continu ontwikkelt en er telkens nieuwe zwakheden worden ontdekt. Dit betekent dat ook jouw webshop zich moet blijven ontwikkelen op het gebied van veiligheid.

Om je webshop zo veilig mogelijk te houden en te kunnen voldoen aan je verplichtingen die de nieuwe AVG stelt, raden wij je aan regelmatig een externe security scan uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld bij een partij als Trust Guard. Zij scannen je site op zoek naar veiligheidslekken en zwakke plekken en bieden je hierna een overzicht aan van hun bevindingen. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Je kunt vervolgens doorklikken op de details om te zien om wat voor issues het gaat. In het bovenstaande voorbeeld zijn er geen issues die High of Serious zijn. De 7 Medium issues zullen wel verholpen moeten worden. De Low issues kunnen ook opgepakt worden, maar dat is niet noodzakelijk.

Wat te doen na de security scan?

Interesse in een security scan via Trust Guard? Je kunt nu gratis een scan aanvragen via onderstaand formulier. Bij bijna iedere security scan komen grote tot kleine issues naar voren die aandacht nodig hebben. Nadat de security scan is uitgevoerd, ontvangen zowel jij als wij de resultaten in een rapport van Trust Guard. Dit rapport geeft, op volgorde van belangrijkheid, aan waar zwakheden zitten in je shop. H1 zal de resultaten van de scan analyseren en we zullen je vervolgens adviseren. Wanneer je klant bent bij H1, kunnen wij ook nog een analyse doen binnenin je webshop en server, iets waar partijen als Trust Guard van buitenaf geen zicht op hebben.

Bestaande klant?

Ben je een bestaande klant bij H1? Houd er dan rekening mee dat het doorvoeren van de aanbevelingen, en dus het oplossen van de veiligheidsissues in je webshop, niet inbegrepen zijn in de gratis scan. Heb je een security scan bij een andere partij uitgevoerd en heb je daar een rapport van ontvangen? Ook deze informatie kunnen wij gebruiken om de veiligheid van je webshop te verbeteren.

Nieuwe klant?

Ben je nog geen klant bij H1 en ben je benieuwd hoe wij jouw webshop veiliger kunnen maken? We gaan hierover graag met je in gesprek. Neem daarvoor gerust contact met ons op via ons contactformulier.