Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Klantbeoordelingen verzamelen: welke reviewsystemen zijn er?

Goede beoordelingen meer klanten.

Wanneer je webshop goede beoordelingen heeft van klanten, zullen bezoekers eerder geneigd zijn iets te kopen in jouw webshop. Klantbeoordelingen werken – mits positief – in je voordeel en je kunt deze eenvoudig verzamelen door een koppeling met een reviewsysteem.

Wat is een reviewsysteem?

Met een reviewsysteem, klantbeoordelingssysteem of feedbacksysteem kun je online klantbeoordelingen verzamelen. Klanten kunnen hun beoordeling of review achterlaten over jouw webshop. Andere (potentiële) klanten zien deze beoordelingen en kunnen hierdoor worden beïnvloed. Daarom is het belangrijk dat je goede klantbeoordelingen krijgt.

Door een koppeling van je webshop met een reviewsysteem, kun je klanten na een aankoop automatisch per e-mail om een review vragen.

Waarom is het goed om een reviewsysteem in te zetten?

We worden nou eenmaal beïnvloed door de ervaring van anderen; beoordelingen van bestaande klanten zullen daarom meewegen in de beslissing om al dan niet in jouw webshop te kopen. Positieve, maar objectieve klantbeoordelingen over je webshop kunnen zo je omzet verhogen.

Bovendien is het goed om deze meningen onder controle te houden. Positief of negatief, je wilt liever niet dat iedereen zijn mening over het interenet rondslingert. Met een reviewsysteem stimuleer je klanten hun mening bij jou achter te laten, zo kun je vervolgens ook aan de slag met deze feedback.

Vaak worden je beoordelingen en score ook opgepikt door Google. Zo krijg je ook sterren toegekend in de zoekresultaten van Google én ben je beter vindbaar.

Welke reviewsystemen zijn er?

Er zijn veel verschillende reviewsystemen beschikbaar. Wij noemen hier een aantal systemen waarmee we jou webshop kunnen koppelen.

eKomi

Het reviewsysteem van eKomi wordt wereldwijd gebruikt door verschillende webshops en klanten. Meer dan 14.000 bedrijven wereldwijd hebben zich bij het platform aangesloten. Met eKomi kun je niet alleen klantbeoordelingen verzamelen via het platform, maar ook voor Google.

Met een koppeling integreren we het eKomi 5-sterren reviewsysteem direct in je website en dit draagt bij aan het verhogen van je omzet.

KiyOh

KiyOh is een onafhankelijk klantbeoordelingssysteem.  Een koppeling met KiyOh zorgt ervoor dat er na elke bestelling automatisch om een beoordeling wordt gevraagd aan de klant (of wanneer je als webwinkelier hebt aangegeven dat dit moet gebeuren). KiyOh verzamelt en publiceert reviews dus automatisch. De beoordelingen worden ook getoond in Google Shopping & Google Adwords campagnes.

Ook heeft KiyOh een Ontevreden Alarm, waarmee je gemakkelijk ontevreden klant kunt signaleren. Dit geeft je de kans voor publicatie eventuele problemen op te lossen.

The Feedback Company

The Feedback Company levert een professioneel feedbacksysteem voor webwinkels. Medewerkers controleren alle klantbeoordelingen handmatig en het systeem koppelt alle reviews automatisch  aan Google Adwords en Google Shopping.

De koppeling tussen je webshop en het systeem van The Feedback Company zorgt ervoor dat klanten na een aankoop automatisch een uitnodiging ontvangen om feedback te geven. Je kunt de instellingen voor het versturen zelf bepalen.

WebwinkelKeur

Stichting WebwinkelKeur is een innovatief webwinkel keurmerk inclusief reviewsysteem. Om een zo compleet mogelijk beeld te vormen over de betrouwbaarheid van webshops, biedt WebwinkelKeur een combinatie van een (juridische) keuring en beoordelingen door klanten zelf.

Met WebwinkelKeur kun je klanten pro-actief en automatisch uitnodigen om een beoordeling achter te laten. Deze kun je met behulp van de widget weergeven in je eigen webshop. Negatieve ervaringen plaatst WebwinkelKeur 14 dagen in quarantaine en modereert deze om onterechte ervaringen te voorkomen.

Qshops

Qshops is een erkend keurmerk voor websites en webshops. Dit keurmerk heeft een All inclusive Commerce-platform met veel extra en gratis tools voor leden. Je kunt bij Qshops 1000 reviews per maand ontvangen en deze ook tonen in Google.

Ook kun je bij Qshops reviews importeren die je via andere platformen hebt ontvangen, zodat je geen reviews verliest. Denk aan KiyOh en Trustpilot.

Meer weten over reviewsystemen? Neem even contact met ons op, dan kunnen we bekijken wat voor jouw webshop de beste mogelijkheid is.