Kom op dinsdag 10 september naar Hello Shopware NL in Rotterdam!

Snelheid en user experience optimalisaties op basis van jouw bezoekers

Categorieën: 

Weet jij hoe jouw website echt presteert?

En dan hebben we het niet alleen over de snelheid, maar de echte, gedetailleerde prestaties op verschillende apparaten, browsers en paginatypes? Waarschijnlijk is het antwoord ‘nee’. In dat geval willen we je graag kennis laten maken met Rumvision, een revolutionaire realtime gebruikers monitoring (RUM) tool die jou gedetailleerde inzichten geeft over de prestaties van je website.

Wat is Rumvision?

Rumvision is een RUM (real user monitoring) oplossing die speciaal is ontworpen om de ervaring van jouw websitebezoekers te verbeteren. Met RUM wordt bedoeld dat er gemeten wordt op basis van echte bezoekers. Met Rumvision kun je precies zien welke pagina’s ondermaats presteren op verschillende browsers en apparaten, zodat je gerichte actie kunt ondernemen. Het biedt een nauwkeurige, realtime meting van diverse metrics waaronder de Google Web Vitals.

Waarom je Rumvision wilt gebruiken

Een belangrijk onderscheidend kenmerk van Rumvision is het realtime inzicht dat het biedt in de prestaties van je website. Terwijl je bij Pagespeed Insights (van Google) 28 dagen moet wachten op je data, geeft Rumvision je direct inzicht. Verder worden alle bezoekers gemeten en dat zorgt voor een completer beeld. En waar je bij Pagespeeds slechts generieke adviezen krijgt, biedt Rumvision inzichten in welke elementen op je webshop je moet verbeteren.

Drie redenen voor performance optimalisatie

Waarom zou je je focussen op de performance van je webshop? Wij vinden het antwoord voor de hand liggend, jij ook? Dit zijn drie belangrijke redenen om je performance te optimaliseren:

  1. Klanttevredenheid
  2. Zoekresultaten van Google
  3. Conversie

Een betere gebruikerservaring zorgt voor een hogere tevredenheid onder je bezoekers. Een trage website die slecht gereageerd is funest voor je bezoekers en dus ook je conversie. En ook Google vindt jouw shop dan een stuk minder leuk. Dus wanneer je de performance gaat optimaliseren dan werk je dus aan: meer tevreden klanten, die makkelijker en sneller zullen kopen en daar worden Google en jij een stuk gelukkiger van.

Voordelen van Rumvision

Het gebruik van Rumvision biedt vele voordelen:

  1. Real-time inzichten: Zie direct het effect van wijzigingen op je website, zonder te wachten op 28 dagen oude gegevens.
  2. Bezoekers voetafdruk: Identificeer je doelgroep op basis van apparaat, paginatype en internetsnelheid en krijg specifieke scores voor de verschillende metrics per doelgroep.
  3. First User Experience (FUX): Focus op de ervaring van de eerste bezoekers aan je site zonder caching. Zorg ervoor dat deze bezoekers een positieve ervaring hebben door in te zoomen op hun specifieke metrics.
  4. Concurrentie Tracking: Krijg inzicht in de paginasnelheidsprestaties van je concurrenten tot 6 maanden terug.
  5. Nieuwe generatie pagina snelheidsmetrics: Met meer dan 40 nieuwe generatie paginasnelheidsmetrics helpt Rumvision je de oorzaak van eventuele problemen te vinden.
  6. Template-gebaseerde tracking: Vind snel problemen op template-niveau, zoals de Core Web Vitals voor je home, productoverzicht- en productdetailpagina’s.
  7. Up-to-date met Google’s eisen: Google verandert zijn metrics regelmatig, maar geen zorgen – Rumvision doet veel onderzoek naar deze veranderingen en past de software dienovereenkomstig aan.

Interesse?

Wil je een demo van Rumvision of ben je direct al overtuigd van de kracht van deze tool? Neem (vrijblijvend) contact met ons op!