Wanneer kies je voor een PrestaShop webshop?

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden voor het bouwen van je webshop. Te beginnen bij de keuze voor het platform. Welke past het beste bij jouw webshop en de doelen die je ermee wilt behalen? In deze blogpost vertellen we je meer over een PrestaShop webshop.

Wat is PrestaShop?

PrestaShop is een CMS (Content Management Systeem) van Franse origine. Het is een gratis platform waarop je een webshop kunt (laten) bouwen. Een PrestaShop webshop staat bekend als relatief eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Zowel beginners als grote webshops maken gebruik van PrestaShop en ook wij kunnen jouw webshop bouwen met behulp van dit platform.

prestashop webshop

Wat zijn de voordelen van PrestaShop?

  1. PrestaShop is open source; je hoeft dus geen licentiekosten te betalen om gebruik te maken van het platform. Natuurlijk behoud je wel hosting- en onderhoudskosten.
  2. De software is relatief eenvoudig en toegankelijk. De admin (backoffice) is (ook voor startende webwinkeliers) overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.
  3. PrestaShop heeft meer dan 500 functionaliteiten en meer dan 5000 modules en thema’s om je webshop helemaal op maat in te richten.
  4. Er is een uitgebreide PrestaShop community voor support.
  5. Richt je je op B2B e-commerce? PrestaShop heeft ook verschillende B2B functionaliteiten zoals nieuwe velden in het klantprofiel voor zakelijke informatie, prijzen beperken tot specifieke groepen en prijzen beheren per klant en facturen handmatig genereren.
  6. PrestaShop is een schaalbaar platform. Dat wil zeggen: hoe klein je ook begint, er is veel mogelijkheid tot groei van je webshop.

PrestaShop vs. Magento

Wij kijken altijd zorgvuldig welk platform geschikt is voor jouw webshop en bijbehorende wensen. Dit doen we natuurlijk in overleg met jou. Wellicht vind je het interessant om te zien wat de verschillen zijn tussen een PrestaShop webshop en een andere aanbieder. Daarom maken we hieronder in een tabel de vergelijking tussen PrestaShop en Magento – een soortgelijk platform.

Vergelijking

prestashop webshop

PrestaShop en Magento wijken niet veel van elkaar af. Beiden hebben veel interessante functionaliteiten en beschikbare plugins. Waar PrestaShop vaak door de beginnende webshops wordt gebruikt, is Magento veelal de keuze van de grotere partijen. Toch heeft ook PrestaShop genoeg potentie om met je webshop mee te groeien. Daarbij is PrestaShop erg gebruiksvriendelijk voor de webwinkelier; een groot pluspunt. Ook voor developers is PrestaShop vanwege de set-up en het coding framework een stuk aantrekkelijker.

Ben je op zoek naar een partij om samen met jou een PrestaShop webshop te bouwen? Neem dan contact met ons op, dan maken we snel kennis! En lees ook de komende blogposts, waarin we je nog meer vertellen over PrestaShop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *