Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Hellopets

Hellopets is een dierenvoerbedrijf met verschillende merken. Het bedrijf wilde verschillende losse webshops samen laten komen in één backend. Wij de webshops van WooCommerce en Lightspeed gemigreerd naar Shopware. Daarbij hebben we koppelingen gemaakt met verschillende systemen zoals onder andere Exact Online en Channable. 

image image

De opdracht

Vier losse webshops migreren naar één backend.

Hellopets maakte gebruik van meerdere losse webshops voor haar verschillende markten en merken. De groei nam flink toe en Hellopets kreeg behoefte aan één systeem, waarin de verschillende shops beheerd kunnen worden. We hebben Hellopets geholpen om van vier losse webshops (in WooCommerce en Lightspeed) te migreren naar één backend in Shopware.

Platform
Shopware
Diensten
Webshop
hero

Hoe hebben we het aangepakt?

De merken WOOOF, Hayes Brothers en Yourdog hebben nu een eigen frontend. De drie frontends komen samen in één backend in Shopware. De bestellingen van Hopper komen via een Channable koppeling binnen in dezelfde backend in Shopware. Het merk Jack & George wordt via de WOOOF webshop verkocht.

Belangrijk hierbij is dat er voldoende flexibiliteit is om de verschillende webshops écht eigen te laten zijn, maar tegelijkertijd zo degelijk dat de enorme bestelvolumes zonder vertraging verwerkt kunnen worden. De baasjes moeten razendsnel en eenvoudig de voeding voor hun huisdieren kunnen bestellen.

De organisatie wilde snel en efficiënt de duizenden orders verwerken. Ze wilde geen tijd kwijt zijn met de financiële administratie of de communicatie met het warehouse van de fulfillment partner.

We gebruikten de Open Source Community Edition van Shopware. Deze Shopware 6 webshop is schaalbaar, kan moeiteloos meerdere storefronts aan en is door de API first architectuur relatief eenvoudig te koppelen met onder andere boekhoudsystemen, fulfillment systemen en marketing automation oplossingen.

We ontwierpen een shop die aansluit bij de huisstijl van WOOOF en de andere merken.  We optimaliseerden de standaard Shopware 6 user experience en we koppelden de shops aan Exact Online, VDM fulfilment, Picqer, Channable en Mailchimp. Ook migreerden we alle data uit het vorige shopplatform naar het nieuwe, zodat klantinformatie en orderdata niet verloren ging.

Wat ook handig is, is dat alle losse frontends apart van elkaar gekoppeld zijn aan Exact. Hierdoor kan Hellopets in Exact gemakkelijk filteren op een bepaald merk.

We zijn begonnen met WOOOF om een goede basis neer te zetten. Vervolgens zijn we verder gegaan met de andere merken van Hellopets.

image image

Proces

Het is altijd fijn om een betrokken klant te hebben met verstand van e-commerce.

We liepen het proces van intake, sprints en oplevering intensief met elkaar door. Gegeven de hoge eisen van Hellopets waren de test sessies intensief. Omdat 70% van het verkeer op Wooof via mobiel verloopt, hebben we op zeer veel verschillende mobile devices getest. We kwamen gezamenlijk tot hele goede usability oplossingen voor zowel de klant als medewerkers van Hellopets.

Om de overgang naar de nieuwe shop ook voor de interne organisatie soepel te laten verlopen, hebben we korte video instructies gemaakt. Deze videos zijn specifiek gericht op het unieke orderafhandeling en klantenservice proces van Hellopets.

hero

Tools

  • Onze eigen Woocommerce / Magento naar Shopware migratie tool
  • Onze eigen Exact Online – Shopware koppeling
  • Een maatwerk koppeling tussen Shopware en VDM fulfilment
  • Plugins voor Google Analytics, Google Enhanced Ecommerce, Google Tag Manager.
  • Onze eigen Channable koppeling voor producten, prijzen, order terugkoppeling en track en trace
  • Op maat gemaakt design.
  • Automatische afbeeldingen compressie tool van afbeeldingen afhankelijk van device

Shopware 6 Plug-ins

H1 is een van de actiefste Nederlandse Shopware partners op het gebied van de ontwikkeling van Shopware plugins

Exact Online koppeling

Dankzij de koppeling Shopware 6 met Exact Online werk je efficiënter. Tijdsbesparing voor je voorraadbeheer en administratie.

Resultaat

De samenwerking met H1 hebben wij als erg fijn ervaren. Korte lijnen, kennis van zaken en zeer gedreven. Ze gaan voor het maximale resultaat bij elk project en nemen met minder geen genoegen.

Razendsnelle webshops die de duizenden orders aan kunnen. Onze doelstelling was om de webshops niet alleen sneller dan de vorigen te maken, maar ook sneller dan giganten als Bol.com en Amazon. Dat is gelukt!

We wilden veel onnodige administratieve rompslomp voorkomen. Onze geautomatiseerde koppelingen tussen Shopware 6, Exact Online en Mollie tovert een lach op het gezicht van de boekhouder. De Shopware 6 webshops zijn super stabiel en worden als zeer gebruiksvriendelijk ervaren door de klanten.

Bekijk project
hero
Naam
Pieter Prenen
Functie
Directeur
Tevreden

Met dank aan ons professioneel team.

Project Management
Johan
Creative consultant
Creative Design
Yakup
Designer / Frontend developer
Kenny
Designer / Frontend developer
Webdevelopment
Alexander
Technical Lead
Eric
Fullstack developer