Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Technotape

Technotape International is een groothandel in relatiegeschenken actief in Europa en Amerika. De groothandel verkoopt blanco producten die je kunt personaliseren. Ook verkoopt Technotape alle benodigdheden voor het zelf sublimeren van producten. 

Het bedrijf werkt met de nieuwste technologie en software. Continu is de groothandel bezig met het verbeteren van processen, zodat gegarandeerd kan worden dat producten op voorraad zijn en dat het bestelproces en de logistiek efficiënt verlopen.

image image

De opdracht

Twee webshops voor twee markten.

Technotape is actief in twee markten. De groothandel had al een webshop voor de Europese markt op het platform Shopware 5. Die wilde het management graag migreren naar een Shopware 6 webshop. Daarnaast wilde Technotape een aparte Shopware 6 webshop voor de Amerikaanse markt. 

Platform
Shopware
Diensten
Webshop
hero

Hoe hebben we het aangepakt?

Het design voor de nieuwe Amerikaanse webshop is afgeleid uit het design van de Europese webshop.

Het project was van start gegaan bij een andere e-commerce agency. Daar waren wat problemen, waardoor Technotape aan ons vroeg of wij verder wilden gaan met het project.

Natuurlijk stonden wij klaar voor Technotape om het migratietraject over te nemen. Na een leuke kennismaking, zijn we vol enthousiasme van start gegaan.  

We zijn begonnen met het ontwikkelen van de Shopware 6 webshop voor de Amerikaanse markt op basis van de designs van de Shopware 5 webshop voor de Europese markt. Nadat de Amerikaanse webshop af was, hebben we de Europese webshop gemigreerd van Shopware 5 naar Shopware 6. 

Wat ook een belangrijk onderdeel van het project was, is de koppeling met Gridflow. Gridflow is een platform dat alle data en applicaties bij elkaar brengt, 100% in de cloud. Dankzij Gridflow communiceren de webshops goed met AFAS. 

Shopware
image image

Proces

Dit project werd gekenmerkt door veel contact en een hoge betrokkenheid.

Tijdens de ontwikkeling van de Amerikaanse webshop verliep de samenwerking erg soepel. We hadden dagelijks contact. Daarnaast werkten we samen op basis van kanban voor de dagelijkse zaken.

De lancering van de nieuwe Shopware 6 webshop voor de Amerikaanse markt verliep goed. Daarna zijn we gestart met het migratieproces van de Shopware 5 naar Shopware 6 webshop voor de Europese markt. Ook deze migratie verliep zoals gepland.

Tools

Shopware 6, custom registratieformulier met KvK check.

hero

Resultaat

Klaar voor uitbreiding en groei!

Technotape heeft nu twee hypermoderne Shopware 6 webshops. De webshops communiceren effectief met AFAS en hebben een custom, geoptimaliseerd, registratieformulier. Kortom: Technotape is klaar om te groeien. 

Omdat de migratie goed is verlopen, hebben we het gevierd met een taart.

hero
Tevreden

Met dank aan ons professionele team.

Project Management
Michel
Co-founder
Peter
E-commerce succes manager
Ralph
Technical Lead
Creative Design
Webdevelopment
Faisal
Frontend developer