Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

10x online B2B marktplaatsen in de voedingsindustrie

Behalve in een B2B webshop, kun je voedingsmiddelen ook verkopen via online B2B marktplaatsen.

Maar wat is precies zo’n online B2B marktplaats voor voedingsmiddelen? En welke zijn er? Je leest het in deze blogpost boordevol inspiratie!

Wat is een online B2B marktplaats voor voedingsmiddelen?

Een online B2B marktplaats voor voedingsmiddelen is een plek waar zakelijke verkopers van voedsel, zoals fabrikanten en distributeurs, samenkomen. Daar kunnen zij verkopen aan groot inkopers en organisaties in de foodservice als restaurants, supermarkten, cateraars, hotels, etc.

Een online B2B marktplaats moet het verkopen en inkopen van voedsel gemakkelijk, snel en transparant maken. Bovendien zorgt het ervoor dat ook lokale partijen eenvoudig mee kunnen doen.

online B2B marktplaatsen in de voedingsindustrie

10x online B2B marktplaatsen in de voedingsindustrie

Al zijn online marktplaatsen nu erg populair,  binnen de voedingsindustrie zijn er lang niet zo veel als in andere branches. Er valt dus nog winst te behalen en genoeg te innoveren. Om je te inspireren laten we je 10 online B2B marktplaatsen voor de voedingsindustrie zien.

TradingTable

TradingTable is een online marktplaats waarop restaurants kunnen in de VS bestellen. Verschillende partijen kunnen hier hun producten aanbieden en gemakkelijk en snel verkopen.

Biolinked

Op Biolinked kunnen leveranciers van organische producten wereldwijd hun producten aanbieden en zo ook direct communiceren met potentiële klanten.

Haywheel

Deze online marktplaats is gericht op vooraanstaande restaurants en gespecialiseerde leveranciers in de VS. Je kunt hier verschillende Aziatische producten en ingrediënten vinden.

Cater Nation

Op de online B2B marktplaats Cater Nation komen verschillende restaurants, cateraars, universiteiten en overheden in de Verenigde Staten samen. Daarnaats levert de marktplaats ook catering aan zakelijke meetings of trainingssessies.

NinjaCart

NinjaCart is India’s grootste platform dat boeren en bedrijven samenbrengt. Boeren en producenten kunnen hun producten hier direct aan retailers verkopen.

Supp.li

Supp.li is een online B2B marktplaats voor de horeca in Europa. Producenten kunnen hier connecten met restaurants, hotels en retailers en eenvoudig producten verkopen.

GoPato

Een iets andere soort online marktplaats is GoPato. Deze startup uit Costa Rica bezorgt voedsel met behulp van drones. Het werkt samen met restaurants, cafe’s en bijvoorbeeld McDonalds.

En dan nu een aantal Nederlandse online B2B marktplaatsen in de voedingsindustrie

Uniqlekker

Gespecialiseerde producenten en leveranciers van biologische en duurzame producten worden samengebracht op Uniqlekker. Hier kunnen inkopers direct deze producten aanschaffen.

online B2B marktplaatsen in de voedingsindustrie

Foodshed

Foodshed is een, zoals zij zelf aangeven, marktplaats voor lokaal en bijzonder eten. Aanbieders van lokaal en vernieuwend eten krijgen hier de kans om hun producten rechtstreeks te verkopen aan horeca en retail.

online B2B marktplaatsen in de voedingsindustrie

Food Value

Food Value is ontwikkeld door The Plant. Het is een marktplaatstool waarmee lokale en duurzame voedselproducenten hun producten kunnen verkopen. Food Value wil dat de lokale voedselketen meer gehoor krijgt.

online B2B marktplaatsen in de voedingsindustrie

Heb jij interesse in het verkopen van jouw producten via een online B2B marktplaats in de voedingsindustrie? Of heb je zelf een idee liggen om een online marktplaats te starten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.`