Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Google’s online marktplaats ‘Google Shopping Actions’ naar Frankrijk

Categorieën: 

Google Shopping Actions is de eigen online marktplaats van Google. 

Aan het begin van dit jaar kondigde Google het platform aan, maar toen was het alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. Nu lijkt het erop dat Google Shopping Actions vanaf volgend jaar ook beschikbaar zal zijn in Europa.

Google is begonnen met het testen van het platform in Frankrijk in samenwerking met o.a. Carrefour en Fnac Darty. In 2019 is het de bedoeling dat het platform verder groeit, zodat het in Frankrijk kan gaan concurreren met online marktplaatsen als Amazon en La Redoute. Het doel dat Google hiermee wil bereiken? “Online shoppen eenvoudiger maken voor consumenten en onderdeel zijn van een oplossing voor retailers om betere transacties te genereren.”

Het is nog niet bekend wanneer de online marktplaats Google Shopping Actions naar Nederland komt. In de Verenigde Staten zijn er al verschillende retailers die verkopen via de online marktplaats; Walmart en Target zijn twee grote spelers die zich hebben aangesloten bij het platform.

Google Shopping Actions werkt op basis van commissies. Dit betekent dat wanneer je verkoopt via het platform je per verkocht item een bepaald percentage af moet dragen aan Google. Als je wilt verkopen via het platform, moet je wel aan Google’s eisen voldoen. Zo ben je verplicht om te leveren binnen gestelde tijden en moet je een account aanmaken in Google Merchant Center.