Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Hoe je met blogs jouw shop hoger krijgt in Google

Wist je dat door te bloggen mensen jou beter kunnen vinden en de kans daardoor groter is dat ze zelfs overgaan tot aankoop? Bloggen zorgt er namelijk voor dat mensen jou vinden, omdat je iets vertelt waar ze meer over willen weten. Ook Google wordt hier heel blij van, maar hoe dan?

Bloggen ouderwets?

Bloggen, het lijkt misschien ouderwets maar nog steeds is bloggen ontzettend belangrijk. Bloggen geeft namelijk de kans om constant in contact te blijven met je doelgroep. Naast dat je bestaande bezoekers iets laat weten is het ook een manier om nieuwe bezoekers aan te trekken. 

Het gaat dus om inbound marketing, dit houdt in dat mensen je vinden als ze iets willen weten over het onderwerp waar je over schrijft. Zo kun je inspelen op verschillende momenten in de customer journey.

Bloggen voor Google

Door consistent relevante blogs te publiceren ziet ook Google dat je site of shop erg up-to-date is en waarde toevoegt aan de (potentiële) bezoeker. Dit kan ten goede komen aan je SEO resultaten. Kortom, jouw webshop hoger in Google.

Ontdek hoe jij kan scoren in Google

Wat zijn relevante blogs en hoe schrijf je deze? Moet dat SEO-technisch goed in orde zijn? Dat zijn vragen die jij beantwoord krijgt in ons webinar over bloggen op donderdag 20 april.

Al op de hoogte van het belang van bloggen? Bekijk hier onze blog plug-in voor Shopware 6. Hiermee kan je makkelijk en zelfstandig blogs publiceren op jouw shop! Wel willen bloggen, maar geen tijd? Ons team kan jou helpen om je doelgroep nog efficiënter te bereiken met behulp van bloggen.