Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Hoe kies je de beste Payment Service Provider?

Je bent op zoek naar de beste Payment Service Provider voor je webshop.

Je weet niet zo goed waar je moet beginnen. In deze blogpost zetten we de punten die belangrijk zijn bij je keuze op een rij en vergelijken we twee Nederlandse PSP’s met elkaar.

Wat is een Payment Service Provider?

Een Payment Service Provider (PSP), ook wel internetkassa, is een verzameling van verschillende betaalmogelijkheden voor webshops. Denk aan iDeal, creditcard en PayPal. Met een PSP zorg je dus voor de betalingen in je webshop. In onze vorige blogpost stonden we al stil bij de verschillende betaalmethoden voor een B2B webshop. Grote kans dat jij voor je webshop ook gebruik gaat maken van een PSP. Maar hoe kies je de beste Payment Service Provider?

beste payment service provider

De beste Payment Service Provider

Het belangrijkste is om eerst te kijken naar waar je naar op zoek bent. Er is namelijk niet één PSP die voor iedereen het beste is. Dit is afhankelijk van je webshop en je wensen. Waar je op moet letten:

  • Transacties: Hoeveel transacties vinden er per maand plaats in je webshop? En wat is het gemiddelde bedrag van een transactie?
  • Klanten: Wie zijn je klanten? Waar bevinden ze zich? Heb je internationale betaalmethoden nodig?
  • Kosten: Wat kost het om gebruik te maken van de PSP? Wat zijn de abonnementskosten, transactiekosten en opstartkosten?
  • Betaalmethoden: Welke betaalmethoden biedt de PSP aan? Komen deze overeen met de betaalmethoden die je nodig hebt?
  • Functionaliteiten: Naar welke functionaliteiten ben je op zoek? Welke mogen echt niet ontbreken?
  • Compitabiliteit: Is de PSP wel compitabel met het platform waarop je webshop is gebouwd? Welke plugins zijn er?
  • Service: Biedt de PSP voldoende support? Is er persoonlijk contact mogelijk?
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: Een erg belangrijk punt voor de meeste webwinkeliers én klanten. Is het een betrouwbare en veilige partij?
  • Gebruiksvriendelijkheid: Hoe gemakkelijker het betalen gaat, des te blijer je klant ervan wordt. Hoe gebruiksvriendelijk is de PSP?

Een vergelijking tussen MultiSafepay en Pay.nl

In de onderstaande tabel vind je een vergelijking tussen twee Nederlandse PSP’s: MultiSafepay en Pay.nl.

beste payment service provider

Kosten

Vaak hebben PSP’s verschillende pakketten, zo ook MultiSafepay en Pay.nl. De kosten zijn dus afhankelijk van het pakket dat het beste bij jouw webshop en budget past. In de tabel zijn we uitgegaan van MultiSafepay Connect en het Professional (S) pakket van Pay.nl. Als je via ons gebruik maakt van deze PSP’s, kun je profiteren van deze voordelige tarieven.

Internationalisatie

Zowel MultisafePay als Pay.nl geven je de mogelijkheid te verkopen aan klanten in het buitenland door functionaliteiten als internationale betaalmethoden en multi currency.

Betaalmethoden

Beide PSP’s hebben een groot aantal betaalmethoden tot de mogelijkheden. Dit zijn betaalmethoden voor zowel internetbankieren als in-store betalingen, creditcard en achteraf betalen. Je kunt de betaalmethoden met elkaar vergelijken in onderstaande tabel.

betaalmethoden multisafepay en pay.nl

Functionaliteiten

MultiSafepay en Pay.nl hebben allebei veel mogelijkheden of functionaliteiten en blijven ook ontwikkelen. Beiden hebben ze alle must-haves zoals bijvoorbeeld second chance.

Plugins

Qua plugins lijkt Pay.nl er wat meer te hebben dan MultiSafepay. Goed om te weten is dat beide PSP’s een koppeling aanbieden met de bekende platforms zoals Magento en Shopware. Daarbij kunnen wij natuurlijk altijd een plugin naar wens bouwen.

Persoonlijke service

Op het gebied van service scoren beide Payment Service Providers goed. MultiSafepay heeft een team van accountmanagers dat regelmatig persoonlijk contact heeft met klanten en ook een customer support team om direct antwoord op vragen te kunnen geven. Ook Pay.nl biedt voldoende support, maar persoonlijk contact met een eigen account manager is alleen mogelijk met de duurdere pakketten.

Veiligheid

Beide PSP’s zijn erg gericht op veiligheid. Daarom zijn zij ook Payment Card Industry compliant; dit is de hoogste veiligheidsstandaard voor PSP’s. Zowel MultiSafepay als Pay.nl voldoen aan deze veiligheidsnorm.

Wil je meer weten over een PSP voor jouw webshop? Of sparren over welke PSP het beste bij jouw webshop past? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan praten we er graag met je over verder.