Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Hoe kun je die mooie linkjes onder je Google resultaat krijgen?

Je hebt ze wel eens zien staan.

Die mooie extra  linkjes onder het eerste natuurlijke resultaat van Google. Deze extra linkjes noemen we ‘sitelinks’.

Google analyseert de linkstructuur van je webshop om deze links weer te geven, om er voor te zorgen dat internetters sneller bij de gewenste informatie terecht komen. Het algoritme van Google bepaalt dit geautomatiseerd. Helaas kan je de gewenste links niet ergens handmatig invoeren (voor advertenties geldt dat wel). Ook kan je nergens klagen dat er geen links worden weergegeven.

Toch zijn er wat tips:

  • Gebruik je een tekstlink, zorg dan voor een informatieve ankertekst (dus bijv. “microgolf oven”  en niet “klik hier“)
  • Zijn je afbeeldingen gelinkt, gebruik dan een informatieve  alt-tekst (je product- en categorieafbeeldingen hebben standaard de product of categorienaam als alt-tekst)

Als je een sitelink hebt die je liever niet toont,  dan kun je via webmaster tools dat aangeven. Google geeft geen garantie, maar gebruikt soms die informatie.  Het werkt als volgt:

  1. Klik op de gewenste site in het dashboard van de Webmasterhulpprogramma’s.
  2. Klik bij Siteconfiguratie op Sitelinks.
  3. Geef in het vak Voor dit zoekresultaat de URL op waarvoor u een specifieke sitelink-URL niet wilt weergeven (de correcte URL vinden)
  4. Geef in het vak Deze sitelink-URL verlagen de URL op van de sitelink die u wilt verlagen.

Als je een sitelink hebt verlaagd of juist zo’n verlaging hebt weggehaald, dan kan het een tijd duren voordat dat in de zoekresultaten merkbaar is.

Je kunt maar 100 URL’s verlagen en je verandering geldt 90 dagen lang vanaf je laatste bezoek aan de pagina ‘Sitelinks’ in de Webmasterhulpprogramma’s van Google.

(Bron: Google support)