Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Nieuwe features in de Shopware update 6.4.19.0

CategorieĆ«n: 

Shopware 6.4.19.0 is nu beschikbaar (februari 2023) en biedt onmisbare functies die jou helpen met de verkoop van je producten. Naast de algemene updates en commerciƫle functies en service nieuws, kun je nu digitale producten en varianten aanbieden, zoeken in de administratie verbeteren, de inhoud weergeven of verbergen afhankelijk van het apparaat en markeringen als favorieten instellen. De begeleide shoppingfunctie is nu ook officieel beschikbaar in de Shopware Beyond-editie, waardoor klanten op je website interactieve live video-evenementen kunnen hosten. Multi-inventory maakt het gemakkelijk om meerdere magazijnen en inventarisniveaus te beheren en bestellingen over meerdere locaties te vervullen. We lichten in dit artikel de beste nieuwe features voor je uit.

Verkoop digitale producten

In de huidige markt verkopen veel webshops niet alleen fysieke producten, maar ook digitale producten, of zelfs uitsluitend digitale producten. Voorbeelden van digitale producten zijn e-books, muziekdownloads, films en tv-series, games, software en software-extensies, lettertypen, afbeeldingen en nog veel meer.

Vanaf nu kun jij dit ook in Shopware. Je kunt een digitaal product aanmaken in de backend onder producten en het productbestand uploaden. Je kunt zelfs verschillende opties aanbieden voor hetzelfde product, zoals een boek in zowel fysieke als digitale vorm.

In de backend worden alle digitale producten duidelijk gelabeld met een badge, waardoor ze gemakkelijk te identificeren zijn.

In tegenstelling tot fysieke producten zullen klanten bij de aankoop van een digitaal product in de webshop een extra selectievakje zien dat verband houdt met het recht van intrekking voor digitale producten. Daarnaast zullen klanten na de aankoop van een digitaal product een e-mail ontvangen met een downloadlink. Klanten kunnen ook downloaden via de winkel, deze optie kunnen ze vinden onder het menu-item bestellingen.

Content per apparaat in te stellen

Verbeter de gebruikerservaring door inhoud te tonen of te verbergen op basis van het apparaat. Bijvoorbeeld, een video kan storend zijn als deze wordt afgespeeld op een smartphone die niet is verbonden met Wi-Fi, of juist perfect tot zijn recht komen op een breed desktopscherm. Houd rekening met al deze details! Met Shopware’s Shopping Experiences is het eenvoudig om je inhoud te laten verschijnen of verdwijnen op verschillende apparaten, zoals mobiel, tablet of desktop. Klik gewoon op de blok- of sectie-instellingen en kies zichtbaarheid.

Flow templates nu beschikbaar

De flow builder is een van de belangrijkste functies en daarom wordt er continu naar verbetering gezocht. In deze release zijn er flow-templates toegevoegd aan de flow builder. Dit zijn patronen voor verschillende geautomatiseerde processen.

Je kunt ze vinden in de administratie, in het nieuwe tabblad onder Instellingen > Flow Builder > Flow templates. Eerst zie je hier alleen door Shopware gemaakte templates, die je als inspiratie kunt gebruiken. In toekomstige iteraties kun je hier je eigen flows opslaan. Bovendien is het gepland dat de Flow Builder combineerbaar zal zijn met apps, en dat apps ook flow-templates kunnen genereren.

Door te klikken op ‘Nieuwe flow maken van sjabloon’, kun je een nieuwe flow maken op basis van een sjabloon.

Op de site van Shopware vind je alle nieuwe features en aanpassingen in de 6.4.19 update.