Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Pimcore vs. Inriver

Categorieën: 

Pimcore en Inriver hebben beide een goed PIM-systeem.

Er zijn echter wel verschillen tussen de twee systemen. In dit artikel leggen we beide PIM software onder de loep. We bekijken ze eerst afzonderlijk van elkaar, daarna vergelijken we ze. Allereerst een korte uitleg over wat een PIM-systeem is.

Product Informatie Management (PIM)

Als organisatie heb je vaak veel productinformatie die je moet beheren. Elk product heeft afbeeldingen, beschrijvingen en extensies. Soms zelfs in meerdere talen. Vaak wordt die informatie beheerd in Excel bestanden die heen en weer verzonden worden. Dit is niet efficiënt en kan veel productiever.

Met behulp van een PIM-systeem kun je je productdata veel beter beheren, verrijken en verspreiden naar verschillende kanalen. Productdata wordt centraal opgeslagen zodat je nooit meer iets kwijt raakt. Om effectief samen te werken hebben veel PIM-systemen workflows. Met deze workflows weet iedereen precies wat diegene kan doen. Soms kan je daarbij ook de rechten van medewerkers binnen het PIM-systeem instellen.

Pimcore

Pimcore vs. Inriver

In de digitale wereld van vandaag is het belangrijk om op elk touchpoint met klanten de meest hoogwaardige productinformatie te tonen. Inriver richt zich op digitale kanalen. Met Inriver’s digital-first PIM-systeem kun je de digitale wereld goed bedienen. Productdata wordt centraal opgeslagen en kan snel verspreid worden naar alle digitale kanalen, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Handmatig product content verrijken is ook verleden tijd met het PIM-systeem van Inriver. Product content wordt automatisch verrijkt in het PIM-systeem.

Ook met de PIM software van Pimcore kun je product content automatisch verrijken. Daarnaast wordt alle productdata centraal opgeslagen zodat je geen bestanden meer kwijt raakt. Pimcore heeft ook een handige tool waarin je verschillende versies van productdata kan beheren. Dit geeft je overzicht over de verschillende versies en bespaart veel tijd.

Eén van de grootste verschillen tussen Inriver en Pimcore is de soort software. Inriver is een proprietary software en Pimcore is een open source software.

Verschillen open source en proprietary software

De keuze voor een open source of proprietary software, heeft veel gevolgen. Een open source software is software waarvan de code openbaar is. Dit betekent dat iedereen de code kan zien, wijzigen en verbeteren. Open source software is vaak gratis te gebruiken. Meestal heeft een open source software een community die continu bezig is met de software. Het voordeel hiervan is dat bugs heel snel ontdekt en verholpen kunnen worden. Doordat de code vrij toegankelijk is, zijn er onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt het PIM-systeem bijvoorbeeld uitbreiden met plug-ins en andere functionaliteiten. Een ander voordeel van open source software is dat je niet vastzit aan een leverancier. Als je niet tevreden bent over de leverancier, kun je overstappen.

Een ander soort software is proprietary software. Deze software kan je gebruiken door een licentie te kopen. In enkele gevallen wordt de software daadwerkelijk gekocht. Proprietary software wordt ook wel closed source software genoemd omdat de code niet openbaar is. Het nadeel van proprietary software is dan ook dat bugs minder snel ontdekt en verholpen worden. Doordat je de software ‘echt’ koopt, zit je vast aan de leverancier. Als de software je niet helemaal bevalt, is overstappen erg lastig. Ook is de mogelijkheid om uit te breiden beperkter. Met proprietary software kun je minder makkelijk plug-ins en andere functies toevoegen aan de software.

Op een rijtje

OnderwerpenFunctiesPimcoreInriver
Open sourceOpen source technologieJaNee
Digitale lange termijn strategieSoftware architectureDigitaal platformStandaard
Integraties & CustomizationOnbeperktBeperkt
Geïntegreerde DAMJaBeperkt
Geïntegreerde CMS & CommerceJaNee
Geïntegreerde MDMJaNee
On-PremisesJaNee
Cloud DeploymentJaJa
Total cost of ownershipGratis Community EditionJaNee
Enterprise Edition (start/per maand)€1.600€5.000
Toenemende kosten bij groeiGratisExtra
Markt penetratieSolution partners130+90+
Community SupportJaNee
Klanten100.000+500+

Conclusie

In dit artikel is kort uitgelegd wat een PIM-systeem is en waarvoor je het kunt gebruiken. Ook vergeleken we de PIM software van Inriver en Pimcore en beschreven we de verschillen tussen open source en proprietary software. Voor veel bedrijven is Pimcore de beste keuze. Pimcore heeft meer functies, voor een lagere prijs. Bovendien is Pimcore open source!

Pimcore implementeren

Om Pimcore optimaal te kunnen gebruiken is het belangrijk dat het systeem geïmplementeerd wordt door een goede Pimcore partner. Je wilt een zorgeloze implementatie zonder gedoe. Als Pimcore partner helpen we je graag bij de implementatie van een Pimcore PIM-systeem.

Neem contact met ons op!