Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Pimcore vs. Riversand

Categorieën: 

Pimcore en Riversand bieden allebei PIM software aan.

In dit artikel vergelijken we beide software en selecteren we de beste. Voordat we de software met elkaar vergelijken beschrijven we eerst wat een PIM software is, en bekijken we Pimcore en Riversand afzonderlijk van elkaar.

Wat is een PIM-systeem?

Over de producten die je verkoopt, geef je je klanten graag kwalitatieve informatie. Bij de producten staan vaak beschrijvingen, afbeeldingen en specificaties. Al die productinformatie moet opgeslagen en beheerd worden. Veel bedrijven doen dat bijvoorbeeld met Excel-bestanden of e-mailen de data naar elkaar. Dit is niet efficiënt en vraagt om een oplossing. Een PIM-systeem kan daarbij de uitkomst zijn. Dankzij een PIM-systeem wordt productdata centraal opgeslagen, zodat je nooit meer een bestand kwijt raakt. Ook kun je met een PIM-systeem productiever samenwerken doordat er workflows gemaakt kunnen worden. Door middel van de workflows weet iedereen precies wat diegene moet doen.

Pimcore

Pimcore vs. Riversand

De PIM software van Riversand kan goed gebruikt worden om de samenwerking aan productdata te stroomlijnen. Met smart automation in de workflows hoef je minder handmatig te werken. Dit versneld de time-to-market, zodat je snel kan inspelen op ontwikkelingen in de markt. Het PIM-systeem van Riversand heeft natuurlijk ook de basisfunctionaliteiten van een PIM software. Zo wordt alle productdata centraal opgeslagen en kun je de content verrijken. Met het PIM-systeem van Riversand ben je in staat hogere kwaliteit productinformatie te tonen aan je klanten.

Een ander goed PIM-systeem is het PIM-systeem van Pimcore. Ook met Pimcore’s PIM software kun je productdata effectief beheren. Productdata wordt centraal opgeslagen en dankzij de geautomatiseerde workflows kun je productief samenwerken. Een unieke functionaliteit van Pimcore is het beheren van verschillende versies van productdata. Als je met meerdere medewerkers werkt aan dezelfde data kunnen er versies ontstaan. Dit kan na verloop van tijd erg onoverzichtelijk worden. Met de handige tool van Pimcore houd je het overzicht over verschillende versies.

Eén van de grootste verschillen tussen Riversand en Pimcore is de soort software. Riversand is een proprietary software en Pimcore is een open source software. De verschillen tussen die twee soorten software leggen we hieronder uit.

Open source en proprietary software; de verschillen

Open source software is software met een openbare code. Een openbare code betekent dat iedereen de code kan zien, aanpassen en verbeteren. Vaak is er dan ook een community van developers die continu met de software bezig is en elkaar helpen. Dit is de reden dat eventuele bugs heel snel ontdekt en verholpen worden. Doordat iedereen de code kan aanpassen, zijn er onbeperkte mogelijkheden om de software uit te breiden met plug-ins en andere functies. Als je niet tevreden bent over de leverancier van de software, is er de mogelijkheid om te switchen van leverancier. Bij proprietary software is dit lastig.

Proprietary software is software dat gekocht wordt via licenties. Minder gebruikelijk, maar wel mogelijk is dat de software helemaal gekocht wordt. Proprietary software wordt ook wel closed source software genoemd. De code is namelijk niet openbaar. Dit heeft bepaalde gevolgen. Zo zijn de uitbreidingsmogelijkheden beperkter en worden bugs minder snel gevonden en opgelost. En kun je dus moeilijker switchen van leverancier bij proprietary software.

Op een rijtje

OnderwerpenFunctiesPimcoreRiversand
Open sourceOpen source technologieJaNee
Digitale lange termijn strategieSoftware architectureDigitaal platformStandaard
Integraties & CustomizationOnbeperktBeperkt
Geïntegreerde DAMJaBeperkt
Geïntegreerde CMS & CommerceJaNee
Geïntegreerde MDMJaJa
On-PremisesJaNee
Cloud DeploymentJaJa
Total cost of ownershipGratis Community EditionJaNee
Enterprise Edition (start/per maand)€1.600€8.000
Toenemende kosten bij groeiGratisExtra kosten
Markt penetratieSolution partners130+40+
Community SupportJaNee
Klanten100.000+200+

Conclusie

We bekeken de PIM software van Riversand en Pimcore en vergeleken ze aan de hand van een tabel met functies. Onder andere uit de tabel kan afgeleid worden dat Pimcore veel meer functies heeft, voor een lagere prijs. Daarbij is Pimcore een open source software, wat ook voordelen heeft. Voor veel bedrijven is Pimcore dus de betere keuze.

Pimcore implementatie

Een goede implementatie is essentieel om het PIM-systeem goed te kunnen gebruiken. Wij als Pimcore partner helpen je graag bij de implementatie!

Neem snel contact met ons op!