Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Pimcore vs. Salsify

Categorieën: 

In dit blog bekijken we de PIM software van Pimcore en Salsify.

Eerst leggen we kort uit wat een PIM-systeem is en waar het handig voor is. Na de PIM uitleg bekijken we Pimcore en Salsify los van elkaar. Vervolgens vergelijken we beide software en kiezen de beste eruit.

Wat is een PIM-systeem?

Een Product Informatie Management (PIM) systeem is een systeem dat bedrijven helpt bij het beheren van productinformatie. Een PIM-systeem heeft veel handige functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld alle productdata centraal opslaan zodat je nooit meer iets kwijtraakt. Ook kan productdata automatisch verrijkt worden zodat de kwaliteit van je productdata altijd hoog is. Een ander belangrijk voordeel is dat je veel productiever kunt samenwerken aan dezelfde productdata. Met behulp van workflows weet iedereen precies wat diegene moet doen en houd je het overzicht.

Pimcore PIM

Pimcore vs. Salsify

Het PIM-systeem van Salsify is onderdeel van hun Product Experience Management oplossing. Zoals veel PIM-systemen kan je ook met het PIM-systeem van Salsify productdata centraal opslaan, verrijken en verspreiden. Consumenten vinden rijke en accurate productdata belangrijk. Voor retailers is het dus de taak om op elk ’touch point’ de klant te kunnen bereiken met de hoogste kwaliteit productdata. Samenwerken aan productdata zonder PIM software kan erg onhandig zijn. Dankzij de workflows in Salsify kun je productief samenwerken aan productdata.

Met het PIM-systeem van Pimcore kun je ook uitstekend productdata beheren en verrijken. De productdata wordt centraal opgeslagen en je verliest nooit meer het overzicht over verschillende versies van productdata. Pimcore heeft namelijk een handige tool waarin je versies kunt beheren. Een ander voordeel is dat je in Pimcore veel makkelijker workflows inricht, vergeleken met Salsify. Met deze workflows kun je effectiever samenwerken. Bovendien is Pimcore een open source software, en Salsify niet. Wat het verschil is, leggen we hieronder uit.

Verschil tussen open source en proprietary software

Allereerst open source software. Open source software is een software waarvan de code voor iedereen openbaar is. Iedereen kan de code dus controleren, wijzigen en verbeteren. Rondom open source software zit vaak een community van developers die constant met de software bezig zijn.

Proprietary software wordt ook wel closed source software genoemd. Het wordt zo genoemd omdat de code niet openbaar is. Een proprietary software kun je gebruiken door een licentie of de hele software te kopen. Dat laatste is minder gebruikelijk.

Wat zijn de verschillen tussen open source en proprietary software? Het eerste verschil heeft te maken met bugs. In elke software zit weleens een bug. Als de bug tijdig wordt opgelost is er vaak niets aan de hand. Zoals eerder in dit artikel beschreven, is er bij open source software constant een community van developers met de software bezig. Dit zorgt ervoor dat bugs heel snel verholpen worden. Bij proprietary software worden bugs minder snel verholpen, simpelweg omdat ze vaak pas later opgemerkt worden.

Het tweede verschil is dat je met proprietary software vastzit aan de leverancier. Je kunt dus niet makkelijk van leverancier switchen als je niet tevreden bent. Met open source kun je makkelijker van leverancier switchen.

Ten slotte kun je met open source software onbeperkt uitbreiden. Met allerlei plug-ins en andere extensies kun je extra functies toevoegen. Bij proprietary software zijn de uitbreidingsmogelijkheden veel beperkter.

Op een rijtje

OnderwerpenFunctiesPimcoreSalsify
Open sourceOpen source technologieJaNee
Digitale lange termijn strategieSoftware architectureDigitaal platformStandaard
Integraties & CustomizationOnbeperktBeperkt
Geïntegreerde DAMJaBeperkt
Geïntegreerde CMS & CommerceJaNee
Geïntegreerde MDMJaNee
On-PremisesJaNee
Cloud DeploymentJaJa
Total cost of ownershipGratis Community EditionJaNee
Enterprise Edition (start/per maand)€ 1.600€ 2.500
Toenemende kosten bij groeiGratisExtra kosten
Markt penetratieSolution Partners130+30+
Community SupportJaNee
Klanten100.000+800+

Conclusie

De PIM software van Pimcore en Salsify hebben we met elkaar vergeleken. Ook hebben we gekeken naar het verschil tussen open source en proprietary software. Hieruit kunnen we de conclusie trekken dat voor veel organisaties Pimcore de beste optie is. Pimcore heeft veel meer functies voor een lagere prijs. Bovendien is Pimcore open source software, wat veel voordelen met zich meebrengt.

Implementatie Pimcore

Wanneer je succesvol een Pimcore systeem wilt implementeren is het belangrijk dat je samenwerkt met een geschikte Pimcore partner. Een zorgeloze en snelle implementatie is ideaal. Wij zijn Pimcore partner en helpen je graag bij de implementatie van een Pimcore PIM-systeem.

Neem contact met ons op!