Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Pimcore vs. Stibo

Categorieën: 

In dit artikel vergelijken we de PIM-systemen van Pimcore en Stibo. 

Voordat we de twee PIM software met elkaar vergelijken is het handig om te weten wat een PIM software is en waarvoor je het kan gebruiken. PIM-systemen helpen organisaties bij het beheren en wijzigen van productdata. Ze kunnen de kwaliteit van je productdata en productiviteit van je medewerkers drastisch verhogen.

Wat doet een PIM-systeem?

PIM software helpt organisaties dus met het beheren en verbeteren van hun productdata. In veel organisaties wordt productdata beheerd door middel van Excel bestanden, online gedeelde mappen en soms zelfs in een ERP-systeem. Dit is niet efficiënt en zorgt vaak voor problemen. De kwaliteit van de productdata heeft er ook onder te lijden. Dat is zonde, omdat klanten veel waarde hechten aan juiste productdata, en het met een PIM-systeem snel te verbeteren is. In een goed PIM-systeem wordt alle productdata centraal opgeslagen, is het verrijken van je data eenvoudig en kun je productiever samenwerken aan de data.

Pimcore PIM

Pimcore vs. Stibo

Het PIM-systeem van Stibo helpt organisaties met het beheren van hun productdata. De PIM software is ontwikkeld om accurate en consistente productinformatie up-to-date te houden. Samen met het ingebouwde Master Data Management van Stibo kun je alle productdata handig opslaan en verwerken. Door middel van de workflows in Stibo kunnen je medewerkers productiever samenwerken en hebben je producten een snellere time-to-market.

Pimcore heeft een goed PIM-systeem. Met het PIM-systeem van Pimcore kunnen onhandige Excel bestanden en gedeelde online mappen, met verschillende versies, voorkomen worden. Je digitale bestanden worden centraal opgeslagen en er is een handige tool waarmee je verschillende versies kan beheren. Verschillende versies van productdata zijn dus overzichtelijk in Pimcore. Het inrichten van een nieuwe workflow in Pimcore is veel minder complex dan het inrichten van een workflow in Stibo. Door middel van de workflows kun je productief en effectief samenwerken aan productdata en bespaar je veel tijd.

Eén van de grootste verschillen tussen de twee PIM software is dat Stibo gekocht moet worden (proprietary) en dat Pimcore een open source software is.

Open source en proprietary software

Een open source software is software waarvan de code openbaar is voor iedereen. Dit betekent dat iedereen de code mag aanpassen en verbeteren. Vaak wordt een open source software ook omringd met een gemeenschap aan developers die de software verbeteren en ondersteunen.

Proprietary software is software met een eigenaar. Om gebruik te maken van een proprietary software worden meestal licenties gekocht. Proprietary software wordt soms ook wel closed source software genoemd omdat de code meestal niet gepubliceerd wordt door de eigenaar. Anders dan het kopen van een licentie, wordt soms de software daadwerkelijk gekocht.

Hieronder volgen de belangrijkste verschillen tussen open source en proprietary software. Een eerste verschil is dat bugs veel sneller zijn opgelost bij open source software. Omdat er een gemeenschap van developers continu bezig is met de software, worden bugs sneller ontdekt en verholpen. Bij proprietary software worden bugs pas veel later ontdekt en verholpen. Een volgend belangrijk verschil is dat je bij proprietary na aankoop van de software vastzit aan de leverancier. Als je dus niet tevreden bent, kun je niet gemakkelijk overstappen. Bij open source software heb je nog de mogelijkheid om van leverancier te veranderen. Het laatste belangrijke verschil is dat je met open source software zo goed als oneindig kunt uitbreiden met plug-ins en andere functionaliteiten. Met proprietary software zijn die opties veel beperkter.

Op een rijtje

OnderwerpenFunctiesPimcoreStibo
Open sourceOpen source technologieJaNee
Digitale lange termijn strategieSoftware architectureDigitaal platformStandaard
Integraties & CustomizationOnbeperktBeperkt
Geïntegreerde DAMJaBeperkt
Geïntegreerde CMS & CommerceJaNee
Geïntegreerde MDMJaJa
On-PremisesJaJa
Cloud DeploymentJaJa
Total cost of ownershipGratis Community EditionJaNee
Enterprise Edition (start/per maand)€1.600€10.000
Toenemende kosten bij groeiGratisExtra kosten
Markt penetratieSolution Partners130+60+
Community SupportJaNee
Klanten100.000+600+

Conclusie

We hebben kort uitgelegd wat een PIM-systeem is en we vergeleken de PIM-systemen van Pimcore en Stibo met elkaar. Voor veel organisaties is Pimcore de beste optie. Pimcore is uniek in zijn soort; handige workflows, centrale opslag, verschillende versies beheren en nog veel meer! Kortom: Pimcore heeft niet alleen meer functies voor minder kosten, het is bovendien een open source software.

Pimcore implementatie

Het succes van de implementatie van het Pimcore PIM-systeem hangt af van de Pimcore partner waar je mee samenwerkt. Je wilt een soepele implementatie zonder gedoe. Wij als Pimcore partner helpen je graag bij de implementatie van een Pimcore PIM-systeem.

Neem snel contact met ons op!