Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Waarom een PIM systeem jouw B2B e-commerce succesvoller kan maken

Voor organisaties met een rijk productaanbod met veel productinformatie is het gebruik van een PIM systeem een mooie aanvulling op het ERP systeem.

Mooi? Een PIM systeem kan jouw B2B e-commerce zelfs succesvoller maken!

Wat is een PIM systeem?

PIM staat voor Product Information Management. Met een PIM systeem kun je de productinformatie die beschikbaar is vanuit je ERP systeem aanvullen, bundelen en structureren. Hiermee krijgen de producten in je webshop dankzij een koppeling automatisch uitgebreide en gedetailleerde productinformatie. Deze data werd voorheen waarschijnlijk her en der verzameld in Excel sheets. Met behulp van een PIM systeem voor B2B e-commerce heb je alle benodigde informatie over de producten centraal.

Waarom een PIM systeem gebruiken?

Met een PIM systeem kun je als groothandel of fabrikant je klanten gedetailleerde en up to date productinformatie meegeven. Eerder al benadrukten we het belang van product content bij de verkoop van voedingsmiddelen. Maar natuurlijk kan iedere B2B webshop gebruik maken van een PIM systeem en zich zo onderscheiden met behulp van aantrekkelijke product content. 

Het PIM systeem zorgt ervoor dat je beter in staat bent controle te houden over de productinformatie. Dat wil zeggen dat je niet alleen complete informatie hebt, maar dat deze informatie op alle kanalen (webshop, catalogus, etc.) gelijk is, terwijl je deze wel centraal kunt beheren. Dit scheelt natuurlijk een hoop tijd en verbetert bovendien de kwaliteit van de productinformatie en de klantbeleving. Eigenlijk is je PIM systeem dus onderdeel van je B2B omnichannel strategie.

Hoe werkt een PIM systeem?

Een groothandel krijgt van veel verschillende leveranciers productinformatie binnen. De ene leverancier gebruikt een ander format dan de andere en daardoor is de informatie niet consistent. Met behulp van een PIM systeem voor B2B e-commerce wordt al deze informatie gebundeld en vertaald naar hetzelfde format. Wanneer een reseller zijn webshop of PIM systeem heeft gekoppeld, zal de productinformatie daar altijd up to date blijven.

Meer weten over een PIM systeem en de implementatie ervan? Lees verder over de verschillende pim software of over ons partnerschap met Pimcore. Wil je een vrijblijvend en kosteloos advies op maat, neem dan contact op via het contactformulier.