Welke PIM software is er beschikbaar?

PIM staat voor Product Information Management, oftewel het beheren van je productinformatie. Er is verschillende PIM software ontwikkeld om dit te kunnen doen. Wij zetten in deze blogpost een aantal PIM software op een rijtje.

In een eerdere blogpost en ook op deze pagina kun je lezen wat Product Information Management precies is en waarom het zo waardevol kan zijn voor het succes van je B2B e-commerce. Wanneer je veel producten hebt in je webshop, of een webshop met veel productinformatie, kan het gebruik van een PIM systeem voor meer overzicht en consistentie zorgen.

Maar er is veel PIM software beschikbaar en het is voor jou misschien lastig te bepalen welke software de beste keuze is. Om deze reden zetten wij een aantal aanbieders voor je op een rijtje en vergelijken we onze twee beste keuzes met elkaar.

Alle PIM software op een rijtje

Zoals we al zeiden, is er veel PIM software beschikbaar voor je webshop. We zetten er een aantal voor je op een rijtje. In de bijgevoegde tabel zie je een vergelijking op basis van een aantal features van de verschillende PIM software.

Agility

Met de PIM software van Agility heb je een stabiel platform om waardevolle productdata te beheren. Behalve Product Information Management kun je met Agility ook aan de slag met Master Data Management en Digital Asset Management. Met Agility kun je productinformatie automatisch versturen naar verschillende kanalen, ieder met eigen regels en beperkingen. Deze PIM software zorgt ervoor dat alle product content consistent en kloppend is.

Akeneo

Akeneo is één van de twee open source PIM software in dit rijtje. Het platform is erg gemakkelijk in gebruik voor zowel B2C als B2B ondernemingen en maakt het mogelijk om date te verzamelen, verrijken, beheren en verspreiden via verschillende kanalen.

Enterworks

Net als Agility, biedt ook Enterworks naast Product Information Management Master Data Management aan. Met Enterworks heb je PIM software in huis waarmee je je business kunt laten groeien en verschillende partijen kunt laten samenwerken. Je kunt data beheren vanuit en naar verschillende kanalen.

InRiver

Deze PIM software biedt verschillende producten en diensten aan waarmee organisaties hun product content globaal kunnen creëren, updaten, vernieuwen, onderhouden en verspreiden. Zo helpt inRiver haar klanten om meer omzet te behalen en klanten tevreden te houden.

Pimcore

Pimcore is de tweede (en laatste) PIM software in deze lijst die open source is en biedt daarnaast ook Digital Asset Management en Master Data Management aan. Dit betekent dat je met Pimcore alle product informatie, maar ook alle digitale bestanden kunt beheren en verspreiden. Je kunt dit proces met Pimcore eenvoudig automatiseren.

Riversand

De PIM software van Riversand zorgt ervoor dat je je klanten de juiste informatie op het juiste moment kunt aanbieden tijdens het aankoopproces. Met Riversand kun je ook connecten met verschillende datapools, om je content altijd up to date en compleet te houden.

Salsify

Salsify zorgt ervoor dat organisaties hun klanten de winkelervaring kunnen bieden, op alle kanalen, die hun klanten verwachten. Door de combinatie van de PIM software en Digital Asset Management, kun je je klant met Salsify de juiste content bieden op elk moment.

SRC-PIM

SRC levert PIM software gericht op food en de doe het zelf (DHZ) branche. Het helpt je onder andere te voldoen aan  GDSN, GS1-DHZ/ Food, GS1-Gezondheid en PS in foodservice standaarden.

Stibo

De PIM software van Stibo Systems STEP is gemaakt om consistente, accurate en up to date productinformatie te behren voor verschillende kanalen. Door de combinatie met Digital Asset Management kunnen verschillende (creatieve) teams samenwerken om zo producten van content te voorzien.

pim software

Pimcore vs. Akeneo

Zoals je kon lezen, zijn maar twee van deze PIM systemen open source. Wanneer PIM software open source wordt aangeboden, biedt dit een hoop voordelen. Het betekent namelijk dat je geen licentiekosten hoeft te betalen en dus geen hoge investeringen hoeft te doen. Om die reden leggen we de twee open source PIM software nog even onder de loep: Akeneo en Pimcore.

Zoals al genoemd heeft Akeneo in principe alles wat een PIM systeem nodig heeft. Je kunt er de productinformatie mee beheren en het is relatief eenvoudig in gebruik. Je kunt processen met Akeneo automatiseren en zo alles vanuit één plek beheren en verspreiden over alle kanalen. Zijn je behoeften beperkt en heb je weinig specifieke wensen en eisen, dan is Akeneo vaak voldoende.

Wel is het zo dat bij Akeneo al snel een betaalde enterprise versie benodigd is. Dit betekent dat wanneer je specifieke functies wilt benutten of doorgroeit, je alsnog veel kosten gaat maken voor gebruik van de PIM software.

Ook Pimcore heeft inmiddels betaalde versies. Echter, héél véél functionaliteit is beschikbaar in de gratis open source versie. Verder is Pimcore flexibeler dan Akeneo. Heb je specifieke workflows? Wil je aanpassingen omdat je ERP systeem bepaalde dingen niet aankan? In Pimcore is er vrijwel onbeperkt maatwerk mogelijk.

Pimcore biedt een combinatie van Product Information Management, Digital Asset Management en Master Data Management. Pimcore biedt hiermee een oplossing waarmee je niet alleen productinformatie, maar ook alle andere digitale middelen kunt beheren. Je hebt zo alles in één platform en hoeft geen (dure) koppelingen meer te laten bouwen tussen verschillende systemen. Pimcore biedt dus meer voor minder.

Hoewel wij Pimcore partner zijn, raden wij in specifieke gevallen toch andere Pimsystemen aan. Wij maken koppelingen met andere Pim systemen en implementeren ook Akeneo.

Interesse in PIM software en wil je een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden.

CategorieënPIM