Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Pimcore vs. Akeneo

Categorieën: 

Open source PIM platformen.

Zowel Pimcore als Akeneo is open source en als PIM software open source word aangeboden, biedt dit een hoop voordelen. Het betekent namelijk dat je geen licentiekosten hoeft te betalen en dus geen hoge investeringen hoeft te doen. Om die reden leggen we de twee open source PIM software nog even onder de loep: Akeneo en Pimcore.

De verschillen tussen Pimcore en Akeneo

Zoals al genoemd heeft Akeneo in principe alles wat een PIM systeem nodig heeft. Je kunt er de productinformatie mee beheren en het is relatief eenvoudig in gebruik. Je kunt processen met Akeneo automatiseren en zo alles vanuit één plek beheren en verspreiden over alle kanalen. Zijn je behoeften beperkt en heb je weinig specifieke wensen en eisen, dan is Akeneo vaak voldoende.

Wel is het zo dat bij Akeneo al snel een betaalde enterprise versie benodigd is. Dit betekent dat wanneer je specifieke functies wilt benutten of doorgroeit, je alsnog veel kosten gaat maken voor gebruik van de PIM software.

Ook Pimcore heeft inmiddels betaalde versies. Echter, héél véél functionaliteit is beschikbaar in de gratis open source versie. Verder is Pimcore flexibeler dan Akeneo. Heb je specifieke workflows? Wil je aanpassingen omdat je ERP systeem bepaalde dingen niet aankan? In Pimcore is er vrijwel onbeperkt maatwerk mogelijk.

Pimcore biedt een combinatie van Product Information Management, Digital Asset Management en Master Data Management. Pimcore biedt hiermee een oplossing waarmee je niet alleen productinformatie, maar ook alle andere digitale middelen kunt beheren. Je hebt zo alles in één platform en hoeft geen (dure) koppelingen meer te laten bouwen tussen verschillende systemen. Pimcore biedt dus meer voor minder.

Conclusie

Als je moet kiezen tussen Akeneo en Pimcore, dan vinden wij in de meeste gevallen Pimcore de betere keuze. Om deze reden zijn wij dan ook Pimcore partner geworden.

Toch raden in specifieke gevallen toch andere PIM systemen aan. Dat kan verband houden met specifieke behoeften, budgetten en of branche specifieke toepassingen. Zo maken wij koppelingen met andere Pim systemen, implementeren wij Ergonode en onderhouden wij ook Akeneo pim systemen.

Implementatie

Interesse in de implementatie van een PIM systeem en wil je een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden.